Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Bičík: Jsem rád, že jsem konečně něco chytil

Zwolle (Nizozemsko) – Pochytal několik nebezpečných střel, dobře řídil obranu a především chytl pokutový kop. Brankář Sparty David Bičík se stal ústřední postavou důležité remízy 1:1 na hřišti nizozemského Zwolle v úvodním utkání 4. předkola Evropské ligy. Třiatřicetiletý gólman byl se svým výkonem spokojen, i když přiznal, že si věřil i na jedinou inkasovanou branku.

David Bičík ze Sparty chytá penaltu Maikela van der Werffa ze Zwolle
zdroj: ČTK/ANP autor: Vincent Jannink

Velká Bičíkova chvíle přišla ve 20. minutě, kdy navrátilec do sparťanské sestavy Jakub Brabec fauloval bývalého slávistu Tomáše Necida, který ve Zwolle hostuje z CSKA Moskva. "Nejsem si úplně jistý, že to byla penalta. Spíš si myslím, že to Necka udělal chytře a přepadl Brábovi přes nohu," řekl Bičík.

Brankář ale spoluhráče podržel a Van der Werffův pokus vyrazil. "Snažil jsem se co nejdéle čekat a ustát to," popsal Bičík, který se navíc poté dvakrát blýskl při nebezpečných střelách z dálky. "Balony byly šílený, hrozně plavaly, ale to musím pochytat a jsem rád, že se mi to povedlo," uvedl.

"V posledních šesti zápasech jsem toho moc nepochytal, takže jsem rád, že jsem teď přispěl k remíze," uvedl Bičík, kterého překonal až střídající Lukoki. "Vztekal jsem se na sebe, protože jsem si na to sáhnul. Takže jsem byl naštvaný, že jsem tam nenechal ruku nebo něco," dodal.

Sparta ale nakonec dokázala zásluhou Ladislava Krejčího vyrovnat a do odvety za týden v Praze si tak odvezla nadějný výsledek. "Po tom průběhu je to dobrý výsledek. Nehrajeme ještě to, co chceme, a možná na nás ještě trochu leží deka po vyřazení s Malmö," připomněl Bičík neúspěch v třetím předkole Ligy mistrů.

Bičíka nerozhodila ani umělá tráva na stadionu IJsseldelta. "Já jsem hrál takový zápas na umělce poprvé v životě. Navíc včera při tréninku byla suchá, takže když člověk zastavil míč, tak skočil a nafackoval mi. Dneska to ale pokropili a bylo to naopak extrémně rychlý," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články