Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Bicanova rodina dosáhla svého, portrét z Edenu zmizí

Praha - Ze stadionu fotbalové Slavie zmizí obří fotografie legendárního kanonýra Josefa Bicana. Pražský klub ji musí odstranit na žádost jeho manželky a syna, kteří se k tomuto kroku odhodlali proto, že se jim nelíbí současné vedení červenobílých. Zástupci Slavie se nejprve snažili s Ivanem a Jarmilou Bicanovými domluvit, aby mohl portrét slavného hráče na průčelí Synot Tip Areny v Edenu zůstat, ale neúspěšně. Ve středu proto bude fotografie znázorňující Bicana v akci sundána.

Slavia Praha
zdroj: ČT24 autor: ČT24

"V písemné žádosti rodiny Bicanů adresované klubu se zakazuje používání jakéhokoli image - zobrazení Josefa Bicana, ve kterékoli části stadionu a jeho prostorů fotbalovému klubu SK Slavia Praha, rovněž tak majiteli tohoto stadionu, a komukoliv jinému," uvedl klub.

Pětašedesátiletý Ivan Bican vyzval představitele Slavie, aby odstranili fotografii, v září. Současné vedení klubu je podle něj na tak nízké lidské úrovni, že ohrožuje jméno jeho otce. "Poškozuje renomé jeho i celé naší rodiny," uvedl tehdy pro deník Sport.

Vadí mu především nový majitel Slavie a bývalý ministr dopravy Aleš Řebíček, jeho bratr Adam, který je členem představenstva, a generální ředitel Miroslav Platil. "Kdybych to neudělal, ponechá se bratrům Řebíčkům, Platilovi a všem jejich kamarádíčkům další čas a to nebude čas na zlepšení. Spíš na předání do rukou dalších, kteří by zase vytvořili představu, že Slavia půjde nahoru. A opět to budou lži, pololži a nepravdy," komentoval Bicanův syn svůj požadavek v rozhovoru pro Lidové noviny.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články