Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Bican zmizí ze stadionu Slavie, žádá to hráčův potomek

Praha - Syn fotbalového kanonýra a slávistické legendy Josefa Bicana požaduje, aby klub SK Slavia Praha odstranil z průčelí stadionu fotku jeho otce v nadživotní velikosti. Ivana Bicana (65) k tomu údajně přinutila kritická situace v jednom z nejslavnějších fotbalových klubů v zemi. Včera potomek slavného hráče, který byl vyhlášen za nejlepšího ligového střelce minulého století, jednal se zástupci Slavie, ti však později pouze potvrdili splění žádosti.

Slavia Praha
zdroj: ČT24 autor: ČT24

"Obávám se, že lidská úroveň současného vedení našeho nejstaršího klubu může poškodit jméno táty i celé rodiny Bicanů," prohlásil v rozhovoru s Lidovými novinami Ivan Bican s tím, že v této záležitosti zastupuje i svou matku, vdovu po Bicanovi. "Vede nás k tomu dlouhý proces poklesu tradičních hodnot, od týmu přes úroveň vedení až po otrávení slávistické veřejnosti," dodal.

Vedení pražského klubu, jenž se v současnosti potácí v druhé polovině ligové tabulky a minulý ročník mu kvůli finančním nejasnostem hrozil sestup do třetí ligy, se snažilo Bicanovi mladšímu jeho záměr rozmluvit. Ve středu s ním jednal obchodní a margetingový ředitel Slavie Martin Malík a tiskový mluvčí Ondřej Zlámal, avšak bez úspěchu. "Je nám líto, že se to událo v době, kdy je Slavia finančně stabilizovaná a pozvolna se škrábe nahoru, kde ji chtějí všichni vidět," komentoval výsledek jednání Malík. 

Slavia, smutek
zdroj: isifa/LN

Je to šaškárna, zní ze Slavie

Slavia Praha původně nechtěla věřit, že by Bican mladší ve věci skutečně zastupoval svou matku a chování syna slávistického kanonýra označila za šaškárnu. "Paní Bicanová, která je pravidelným návštěvníkem zápasů Slavie, by mohla jen těžko souhlasit s tak nedůstojnou šaškárnou, jakou její syn předvádí," uvedl klub v tiskovém prohlášení. Sedmaosmdesátiletá žena ale se synem souhlasí. "Slavia byla vždy slušný klub slušných lidí, ale už to tak nevypadá. Proč by se tohle vedení mělo zaštiťovat Pepim, který byl vždy čestný?" poznamenala Jarmila Bicanová.

Fotografie Josefa Bicana tedy ze slávistického stadionu Synot Tip Aréna definitivně zmizí. "Oficiální cestou nás bude informovat a vyzve, abychom ji odstranili. Bude to tak mít i právní rámec," uvedl pro deník Sport Martin Malík. Ačkoliv Ivana Bicana celá kauza mrzí, ze svého stanoviska nechce ustoupit, jedině tak prý může na kritickou situaci v pražském klubu upozornit. 

Zdroj
ČT sport, deník Sport, LN

Hlavní zprávy

Nejčtenější články