Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Bezradná Slavia doma jen remizovala s Duklou

Praha - Fotbalisté Slavie remizovali v předehrávce 7. ligového kola v pražském derby s Duklou bez branek a prodloužili sérii bez vítězství na čtyři zápasy. Po dnešním výsledku hrozí odvolání trenérovi červenobílých Michalu Petroušovi, jehož pozice je od nedělní porážky 0:4 v Jablonci v ohrožení. Nováček z Julisky ani ve třetím utkání sezony na hřišti soupeře nedal gól, ale tentokrát to stačilo k premiérovému venkovnímu bodu.

Utkání Slavia - Dukla
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Slávisté začali zápas za svého trenéra, který měl po sérii neúspěšných výsledků zřejmě poslední šanci, jak se udržet ve funkci, s vervou. Duklu v úvodu sevřeli do kleští a už po necelé minutě se mohli šťastně dostat do vedení. Mikulovu pomalou malou domů napálil brankář Rada jen do přibíhajícího Pospěcha a od něj se míč odrazil kousek vedle tyče.

Petrouš nasadil do útoku čerstvou posilu Blažka, ofenzivu výrazně podporoval také Hloušek a Dukla se první půlhodinu jen s vypětím sil bránila. Slávisté ji předčili v nasazení, vysoko napadali, ale ve finální fázi se trápili stejně jako v předešlých zápasech a během první půle v podstatě ani jednou netrefili prostor mezi tyčemi.

Ve 21. minutě pálil Pospěch nad, pak Blažek po přiťuknutí od svého kolegy v útoku v těžké pozici mířil vedle. Vůbec nejblíže k otevření skóre měli slávisté minutu před pauzou, kdy Blažek po Hlouškově centru hlavičkoval těsně vedle tyče. Pokud by mířil přesněji, byl by Rada nejspíš bez šance.

Po změně stran svázala domácí křeč a jejich tlak se vytratil. Nešly jim přihrávky, míče jim odskakovaly a jejich letargii mohl v 53. minutě ztrestat Lietava. Z úhlu však trefil jen boční síť. To už došla trpělivost slávistickým fanouškům, kteří se poprvé v utkání začali dožadovat Petroušovy rezignace.

Po hodině hry mohl stále nespokojenější diváky utišit Pospěch, jenž se probíjel do malého vápna, ale ani ve spolupráci s nabíhajícím Blažkem míč za Radu neprotlačili. A když už v 84. minutě slávisté míč do hostující sítě konečně dopravili, zkazil Pospěchovi radost ofsajd. Edenem se tak po závěrečném hvizdu ozývalo hlasité "Petrouš ven!" a "My chceme Slavii".

Slavia Praha - Dukla Praha 0:0 Rozhodčí: Paták - Filípek, Lhoták. ŽK: Frejlach, Hloušek, Blažek - Vrzal, Gedeon. Diváci: 6 671.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články