Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Bezpečnostní kamery lapily při derby prvního výtržníka

Praha - Včerejší hojně očekávané fotbalové derby na novém slávistickém stánku skončilo remízou 1:1. Pro jednoho fanouška však znamenalo drtivou prohru v souboji s pořádkovými službami. O zatčení ihned po skončení zápasu si řekl házením světlic na hrací plochu během utkání. Nyní čeká na soudní verdikt, podle kterého může odejít až s dvouletým trestem. Kromě toho policisté podezírají dalších 14 lidí z přestupku výtržnictví a jednoho z trestného činu propagace nehumánních ideologií. Policistům tak poprvé účinně pomohl spojenec v boji proti výtržnictví na stadionech - kamerový systém.

Zadržený muž byl již během zápasu sledován policejními zástupci spolu s pořadateli. Během utkání zapálil světlici a vhodil ji na hrací plochu, v tu chvíli ho již optický systém zobrazil v detailu a pomohl s pozdější identifikací. "Zadržení jako takové proběhlo až při odchodu ze stadionu, a to z taktického hlediska tak, aby se nezapříčinily další nepokoje," uvedl policejní mluvčí Tomáš Hulan. Zástupci pražské Slavie žádají po soudu zákaz přístupu na svůj stadion, a pokud se tak nestane, jsou podle mluvčího Ondřeje Zlámala připraveni k tomuto kroku sami.

Pražská Slavia se ze všech tuzemských klubů vytasila prozatím s nejpřísnější prevencí proti fotbalovým chuligánům. "Zadrželi jsme třeba 13 dlažebních kostek, nůžky, další nebezpečné předměty, nevpustili jsme 14 osob, které byly pod vlivem alkoholu," dodává Zlámal. Mimořádná opatření se však vyplatila, neboť včerejší zápas narušila pouze pouze jediná světlice, jejíž vlastník už je ve vazbě.

Celkem Slavia za mimořádná bezpečnostní opatření zaplatila asi 300 tisíc korun, do okolí stadionu bylo nasazeno zhruba 500 policistů. V kontrastu s tím je dnešní prohlášení z Brna - tamní klub se rozhodl, že 80 tisíc korun, které mu vyměřila policie za svůj březnový zásah při březnovém zápase Brna s Baníkem Ostrava, klub platit nehodlá.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články