Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kometa Cup

Bezchybný Pavlenka pomohl k výhře Brém, Bayern zvládl utkání s Wolfsburgem

První čisté konto od loňského října si v 19. kole Bundesligy připsal Jiří Pavlenka. I díky tomu si Brémy na hřišti Stuttgartu připsaly druhou výhru v řadě. Výhru slavili také fotbalisté Bayernu Mnichov, kteří na hřišti Wolfsburgu zvítězili 4:2.

Jiří Pavlenka likviduje šanci Stuttgartu
zdroj: ČTK / imago sportfotodienst autor: Frank Hoermann

Bayern zažil skvělý vstup do zápasu a v 19. minutě vedl už 3:0. První dvě branky vstřelil francouzský útočník Coman: nejdřív se prosadil z kraje vápna ze stříleného centru, o pět minut později přesnou střelou z voleje. Třetí gól přidal hlavou Thomas Müller. Ten dnes vyrovnal svého jmenovce Gerda Müllera v počtu 427 odehraných zápasů za Bayern jako hráč v poli. Wolfsburgu se podařilo vyrovnat na konci půle, Kaminski si narazil balon a překonal z úhlu Sommera.

Krátce po začátku druhé půle si bavorský tým zápas zkomplikoval, když byl vyloučen Kimmich. Hrálo se tak zejména na Sommerovu branku, Bayern přesto z ojedinělé šance zvýšil na 4:1, po skvělé individuální akci se prosadil Musiala. V poslední desetiminutovce už pouze korigoval skóre Svanberg.

Skvělý výkon Pavlenky

V úvodním dějství měli více ze hry hosté, ale nepodařilo se jim prosadit. V závěru mohl naopak jít do vedení Stuttgart, na Führichovu střelu však Pavlenka skvěle zareagoval.

Hosté otevřeli skóre po hodině hry, obránce Stuttgartu při snaze zneškodnit protiútok odkopl míč pouze ke Stageovi a dánský fotbalista se trefil přesně na přední tyč. V 77. minutě stanovil konečné skóre trefou zpoza vápna hostující Ducksch.

Německá fotbalová liga - 19. kolo:

Stuttgart - Brémy 0:2 (59. Stage, 77. Ducksch), Wolfsburg - Bayern Mnichov 2:4 (44. Kaminski, 81. Svanberg - 9. a 14. Coman, 19. Müller, 73. Musiala).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články