Bez přehnaného respektu, ale se změnami. Lvíčata nastoupí do poslední zkoušky před ME

Český fotbalový výběr do 21 let odehraje ve Španělsku poslední přípravné utkání před letním mistrovstvím Evropy. Svěřenci trenéra Jana Suchopárka nastoupí proti silnému Nizozemsku a pokusí se navázat na páteční výkon při bezbrankové remíze s Belgií. Kádr se však podle hlavního kouče neobejde bez změn. Přímý přenos závěru přípravy sledujte živě od 13:50 na ČT sport i ČT sport Plus.

Česká fotbalová jednadvacítka
zdroj: ČTK autor: Pancer Václav

"Chceme jednoznačně navázat na pozitivní věci ze zápasu s Belgií. Přeji si, aby se nám podařilo vstřelit branku. Proti Belgii jsme si vypracovali určité možnosti, ale neproměnili jsme je. Věřím, že tentokrát už se prosadíme," citoval web FAČR Suchopárka.

Nizozemsko v sobotu porazilo Nory 3:0. "Je to stejné Norsko, se kterým my jsme prohráli na podzim 0:4. To jen ukazuje sílu Nizozemců. Nechceme ale nastoupit s přehnaným respektem," řekl Suchopárek.

"Nizozemci jsou vyspělejší (než Belgie) takticky, fyzicky, ale i zkušenostmi. Mají i hráče, kteří už byli v A-týmu a jsou velice kvalitní. Dokážou se prosadit jeden na jednoho, ale i rychlými týmovými kombinacemi. Musíme se na to připravit a nepustit je do těchto situací," dodal bývalý český reprezentant.

Plánuje protočit sestavu. "Změny máme naplánované. Chceme vidět i ostatní hráče, kteří se v prvním zápase do hry nedostali. I kvůli červené kartě. Chceme zkusit i jiné rozestavení, takže příležitost dostanou i další hráči," uvedl Suchopárek.

Generálka jednadvacítky na evropský šampionát má v pondělí výkop ve 14:00. Na červnovém mistrovství se čeští mladíci ve skupině v Gruzii utkají s Anglií, Německem a Izraelem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články