Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Bez Doška a posil, za to s novým koučem. Slovácko chce zlepšit loňské osmé místo

Uherské Hradiště – Do nové éry vstoupí v nadcházející sezoně fotbalisté Slovácka. V útoku moravského celku totiž už nebude běhat vytáhlý kanonýr Libor Došek, který se rozhodl ukončit kariéru. Osmý celek loňského ročníku přesto v létě zatím žádnou posilu nepřivedl. Největší novou akvizicí je tak kouč Stanislav Levý, jenž by měl s týmem útočit na první sedmičku.

Došek hrál za Slovácko od roku 2011 a stal se klíčovou postavou týmu. Po konci kariéry se ale vrátil do Brna, kde bude dělat vedoucího týmu. Vysoký útočník není jediným hráčem, který kádr opustil. Středopolař Jiří Valenta zamířil do Mladé Boleslavi, s Martinem Kunclem vedení klubu neprodloužilo smlouvu a obránce Juraj Chvátal se po skončení hostování vrátil do Sparty.

"Naší největší posilou je právě kouč Levý. V přípravě udělal obrovský skok náš odchovanec Tomáš Ťok. Nebráníme se možnosti doplňovat kvalitními hráči, hledáme hlavně kvalitního středního útočníka. Nechceme ale být klubem, kterým protékají mraky hráčů," uvedl ředitel klubu Vladimír Krejčí, který si pochvaluje ekonomickou stabilizaci klubu a dobré výsledky mládežnické akademie.

Levý se v přípravě zaměřil zejména na vylepšení defenzivy, větší herní zodpovědnost a lepší propojení jednotlivých řad. Po odchodu Doška se Slovácko přeorientovává i na jiný herní styl bez vytrvalého nakopávání míčů.

"Chci od týmu, aby jen nereagoval na soupeře. Budeme se snažit o presink a získávání míčů. Na tento způsob musí být hráči top připraveni. Když není Došek, tak chceme, aby i ze stran chodily do trestného území soupeře centry," vysvětlil Levý, který bude v úvodu sezony postrádat zraněné Luboše Kaloudu, Stanislava Hofmanna a Francise Koneho, kteří se postupně uzdravují a začínají s tréninkem.

"I po odchodu Doška máme v kádru přetlak útočných hráčů," řekl Krejčí, který má na mysli kvarteto Eldar Civič, Milan Kerbr, Jaroslav Diviš a Matěj Biolek. "Máme zájem i o návrat Chvátala. Ještě vyčkáme na rozhodnutí Sparty, kterou se pokusíme přesvědčit o jeho uvolnění. Zapustil na Slovácku kořeny a mohl by být platným hráčem. Pokud se to nepodaří, tak máme připravenou jinou variantu," podotkl Krejčí.

V přípravě odehrálo Slovácko osm utkání. Třikrát vyhrálo, čtyřikrát remizovalo a podlehlo jen Baníku Ostrava 0:1. "Odehráli jsme dobré zápasy. Jsem přesvědčen, že je tým dobře připraven. Udělali jsme za šest týdnů dost práce, což v rámci možností potvrdily i testy. Kondiční stránka šla nahoru," liboval si Levý.

Nyní hledá optimální sestavu na ligovou premiéru na Spartě. "Sparta má kvalitní kádr a všechna místa v sestavě zdvojená. Její síla je ve hře po stranách a ve čtyřech nebezpečných útočnících. Buď můžeme poslat body Spartě poštou, nebo se musíme pokusit bojovat o dobrý výsledek," dodal Levý.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články