Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Beseda k fotbalovému podzimu: Kdo vyhraje ligu?

Praha - Gambrinus liga se předposlední listopadový víkend definitivně uložila k zimnímu spánku a nastal čas hodnocení, analýz a soudů. K besedě o podzimní části nejvyšší soutěže přijali pozvání do studia České televize kapitán vedoucího týmu z Plzně Pavel Horváth, internacionál a známý kritický glosátor Ladislav Vízek a trenér Josef Csaplár. Tématem debaty byl nejen souboj Plzně se Spartou o ligový primát.

Nejpříjemnějším překvapením podzimu bylo bezesporu vystoupení plzeňské Viktorie, která i díky sérii jedenácti výher v řadě ustanovila 40 body nový rekord v počtu získaných bodů v polovině soutěže a do jarních odvet půjde se čtyřbodovým náskokem na Spartu. Podle Horvátha stojí za vzestupem Západočechů hlavně zlepšená produktivita. "Už minulou sezonu jsem měl pocit, že jsme hráli hodně ofenzivně, ale až letos začali kluci dávat góly," objasňuje kapitán ligového lídra.

Poprvé si prý Viktoriáni uvědomili, že letošní sezona by mohla být úspěšná, v domácím utkání Evropské ligy proti Besiktasi. "Soupeře jsme považovali za hodně kvalitního, v odvetě nám to také ukázal, ale doma jsme měli hodně kvalitní první půli a začali jsme si věřit. Jinak jsme ale podzim zas až tolik neprožívali," myslí si Horváth.

Je nám líto, video expirovalo.
Beseda k fotbalu

Podle Csaplára má výrazný podíl na hře Plzně rukopis trenéra Pavla Vrby. Jeho styl tréninků sedí i Horváthovi: "Trénujeme většinu času s míčem, což není zas až tak zvykem, takže nám pak při zápasech nepřekáží a snažíme se ho co nejčastěji držet. Samozřejmě po zisku míče se snažíme co nejrychleji zakončit akci," vysvětluje Horváth.

Josef Csaplár:

"Psychologicky je na tom Plzeň hůř. Ona už něco získala a teď to může jedině ztratit. Umocňuje to i fakt, že v úvodu má opticky lepší los. Přesto ale přece jen o trochu víc věřím Plzni."

Ladislav Vízek je přesvědčen, že o mistrovi rozhodne domácí zápas Plzně se Spartou ve třetím jarním kole. "Výhoda Sparty je v tom, že v těchto zápasech umí chodit. Plzeň na to není zvyklá. Nikdy se tam o titul nehrálo, ti kluci můžou být poprvé mistři, ten stres a tlak tam přijdou a bude pro Viktorku těžké se s tím poprat." Naopak Horváth přímou konfrontaci nepřeceňuje, rozhodnout podle něj může kterékoliv ze třinácti kol.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články