Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Bernardo Silva uzemnil Chelsea, Manchester United dokonal obrat v nastavení

Suverénní lídr Premier League z Manchesteru porazil úřadující šampiony z Londýna. I takto lze označit šlágr 29. kola mezi "Citizens" a Chelsea, který rozhodl gól Bernarda Silvy. V těžké krizi se naopak nachází Arsenal. "Gunners" si v Brightonu připsali čtvrtou porážku v soutěžních utkáních v řadě. Manchester United naopak otočil zápas na hřišti Crystalu Palace z 0:2 na konečných 3:2 a udržel druhé místo v tabulce. Dobrou formu potvrdil i třetí Liverpool, jenž zdolal Newcastle 2:0. Stejný výsledek zaznamenal i Tottenham proti Huddersfieldu.

Bernardo Silva slaví vítězný gól proti Chelsea
zdroj: REUTERS autor: Andrew Yates

První poločas patřil na stadionu Etihad domácímu City. V největší šanci už překonal Courtoise rychlonohý Sané, ale jeho dělovku excelentním obranným zákrokem zneškodnil Azpilicueta na brankové čáře. Sané se výraznou měrou podílel i na druhé příležitosti svého týmu - po jeho průniku zakončil Bernardo Silva těsně nad břevno. Chelsea poprvé po 15 letech nevyslala v průběhu prvního poločasu Premier League ani jednu střelu.

Rozhodující moment přišel ihned ve 46. minutě. Po Christensenově chybě se dostal k míči De Bruyne a naservíroval ho Bernardu Silvovi, který před prázdnou brankou zachoval klid a otevřel skóre. Za hustého deště si Chelsea vypracovala pouze jednu gólovou příležitost, když v nastaveném čase Alonso těsně minul volejem branku.

Arsenal je na lopatkách, Čech se podepsal pod úvodní gól

V sedmé minutě Čech vyboxoval míč po rohovém kopu Grosse pouze na hranici malého vápna, odkud uklidil míč do prázdné branky Dunk. Český brankář se naopak vytáhl při šanci Knockaerta, ve 26. minutě ale inkasoval podruhé. Gross poslal přesný centr z pravé strany přímo na Murrayho hlavu, který dostal míč pod padajícím Čechem do sítě. Zkušený anglický útočník vstřelil v posledních pěti ligových zápasech pět branek.

"Kanonýři" se vrátili do zápasu krátce před koncem poločasu. Xhaka našel v pokutovém území Aubameyanga, jenž chytře tečoval balón za Ryanova záda. V poslední akci úvodního dějství navíc trefil Koscielny hlavičkou tyč.

Je nám líto, video expirovalo.
Arsenal po zaváhání Čecha selhal i v Brightonu

Po změně stran už si ale favorit žádný větší tlak nevytvořil, nepomohlo mu ani sedmiminutové nastavení zapříčiněné dlouhým ošetřováním zraněného Schelotta. Svěřenci trenéra Arséna Wengera prohráli poprvé od roku 2002 čtyři soutěžní utkání za sebou, z toho tři v Premier League. Brighton naopak neprohrál v lize už pětkrát v řadě a na první sestupové místo má náskok sedm bodů.

Liverpool poprvé překonal Martina Dúbravku v brance Newcastlu pět minut před přestávkou, po přihrávce Oxladea-Chamberlaina se trefil Salah. Egyptský reprezentant vstřelil v 38 soutěžních utkáních 32 branek, z toho 24 v Premier League, čímž dorovnal v tabulce střelců Harryho Kanea z Tottenhamu.

Ještě před pauzou musel na druhé straně proti Merinově střele zasáhnout gólman Karius. Po změně stran definitivně rozhodl po Firminově pasu Mané, který vstřelil 300. soutěžní gól Liverpoolu do sítě Newcastlu.

Liverpool i po 15. zápase udržel domácí ligovou neporazitelnost. Trenér Jürgen Klopp porazil "straky" na čtvrtý pokus a jediným soupeřem, proti kterému zatím německý kouč v anglické lize neuspěl, je Manchester United, s nímž se "Reds" utkají příští týden.

Tottenham byl od začátku zápasu velmi aktivní a už ve 20. minutě se mohl radovat z branky, Eriksenův sražený přímý kop ale skončil na tyči. O chvíli později už poprvé skóroval jihokorejský reprezentant Son Hung-min, jenž po efektní kličce brankáři zakončil ke vzdálenější tyči. V 54. minutě pětadvacetiletý útočník hlavou zužitkoval Kaneův centr a Tottenham vyhrál 16. utkání proti nováčkovi Premier League v řadě.

Burnley otočilo duel s Evertonem a zvítězilo 2:1. Za hosty otevřel skóre Tosun, který se stal prvním Turkem, jenž dal za Everton gól v Premier League. Domácím se ale poprvé pod vedením trenéra Seana Dyche povedlo vyhrát duel, v němž inkasovali jako první. Postarali se o to v druhé půli Barnes a Wood.

Hrálo se též několik záchranářských soubojů. Swansea deklasovala West Ham 4:1 a velkou zásluhu na tom měl Ki Sung-Jong, jenž si připsal gól a asistenci. Duel Southamptonu se Stoke skončil bezbrankovou remízou. West Bromwich podlehl v lize popáté v řadě, na hřišti Watfordu prohrál 0:1 po Deeneyho zásahu.

Fotbalisté United rozhodli o výhře až v nastaveném čase

Crystal Palace ještě nikdy Manchester United v Premier League neporazil a nepovedlo se mu to ani na osmnáctý pokus, i když utkání rozehrál výborně. V 11. minutě šel tým kouče Roye Hodgsona do vedení poté, co se střela Androse Townsenda otřela o jednoho z hostujících hráčů a zapadla k tyči.

Ihned po přestávce zvýšil obránce Patrick van Aanholt, který po samostatném úniku překonal Davida de Geu střelou k bližší tyči. Londýnský tým si vylepšil bídnou střeleckou bilanci v zápasech s "Red Devils", jimž dal v předchozích 17 duelech dohromady jen pět branek. Vyhrát však Crystalu Palace opět nebylo souzeno.

V 55. minutě totiž snížil hlavičkou Chris Smalling, o vyrovnání se postaral Romelu Lukaku a v nastaveném čase dokonal obrat svou první ligovou brankou v dresu celku z Old Trafford srbský záložník Nemanja Matič.

Anglická fotbalová liga - 29. kolo:

Burnley - Everton 2:1 (56. Barnes, 80. Wood - 20. Tosun), Leicester - Bournemouth 1:1 (90.+7 Mahrez - 35. J. King z pen.), Southampton - Stoke 0:0, Swansea - West Ham United 4:1 (8. Ki Sung-Jong, 32. Van der Hoorn, 48. A. King, 63. J. Ayew z pen. - 79. Antonio), Tottenham - Huddersfield 2:0 (27. a 54. Son Hung-min), Watford - West Bromwich 1:0 (77. Deeney), Liverpool - Newcastle 2:0 (40. Salah, 55. Mané), Brighton - Arsenal 2:1 (7. Dunk, 26. Murray - 43. Aubameyang), Manchester City - Chelsea 1:0 (46. B. Silva), Crystal Palace - Manchester United 2:3 (11. Townsend, 48. Van Aanholt - 55. Smalling, 76. Lukaku, 90.+1 Matič).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články