Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Arménie

Bernardo Silva neobměkčil FA. Kvůli přirovnání spoluhráče k čokoládové figurce neohrozí Chelsea

Sága ohledně příspěvku na Twitteru, v němž Bernardo Silva přirovnal spoluhráče Benjamina Mendyho k figurce z cukrovinek Conguitos, se dohrála u zeleného stolu. Fotbalová asociace FA potrestala záložníka Manchesteru City zákazem startu v jednom utkání a pokutou 50 000 liber (1,5 milionu korun).

Bernardo Silva
zdroj: ČTK/CoverImages

Silva zveřejnil tweet s obrázkem Mendyho z dětství 22. září a krátce nato ho smazal. "Dnes už si člověk ani nemůže dělat legraci ze svého kamaráda...," napsal v dalším příspěvku o několik hodin později.

FA byla rozhořčena kvůli skutečnosti, že francouzský obránce Mendy i postavička z čokoládových bonbónů populárních ve Španělsku a Portugalsku mají tmavou pleť.

Příspěvek Bernarda Silvy na sociální síti Twitter
zdroj: twitter.com

Po zahájení vyšetřování přiznal záložník "Citizens" porušení pravidel a komise Fotbalové asociace přijala jeho vysvětlení, že příspěvek nebyl zamýšlen jako urážka s rasovým podtextem a že šlo pouze o vtip mezi blízkými přáteli.

Za svého svěřence orodoval i trenér Pep Guardiola. "Bernardo je jedním z nejlaskavějších hráčů, které jsem v životě poznal. Mluví čtyřmi nebo pěti jazyky, což o výjimečném charakteru ukazuje mnohé. Mendy je jedním z jeho nejlepších kamarádů, je pro něj jako bratr," řekl veleúspěšný kouč. 

Sám Mendy, jenž se Silvou nastupoval bok po boku i v dresu AS Monako, reagoval na tweet s úsměvem a FA poslal dopis s dodatkem, že o rasovou narážku rozhodně nešlo.    

Fotbalová asociace nicméně ve svém verdiktu dospěla k závěru, že se o soukromou humornou konverzaci mezi spoluhráči nejednalo, neboť vzkaz visel na sociální síti populárního a respektovaného hráče, který má přes 650 tisíc sledujících.

Silva kvůli trestu zmešká 23. listopadu utkání proti třetí Chelsea. Čtvrtý Manchester City ztrácí na "Blues" jeden bod. 

Zdroj
ČT sport, Sky Sports, The Guardian

Hlavní zprávy

Nejčtenější články