Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Berger se bál, že končí s fotbalem - poranil si koleno

Bad Kleinkirchheim (Rakousko) - Když před necelými dvěma týdny kapitán fotbalistů pražské Sparty Patrik Berger ucítil ostrou bolest v koleni, pořádně mu zatrnulo. Pokud by šlo o vážnější zranění vyžadující operační zákrok, byl pětatřicetiletý záložník připraven uzavřít svoji dlouhou a úspěšnou kariéru. Nyní už ale znovu naplno trénuje. "Kdybych musel znovu pod kudlu, což by se mi po těch všech operacích nechtělo, tak by byl konec. Musel bych se s tím srovnat, protože takové věci k fotbalu patří, ale zase bych si uměl představit jiné," uvedl Berger.

Český fotbal tak mohl opustit jeden z nejvýraznějších hráčů posledních patnácti let. Berger byl dříve považován za jeden z největších domácích talentů v historii: mistr Evropy do 16 let, vicemistr Evropy z roku 1996, mistr bundesligy s Dortmundem, vítěz Poháru UEFA, Anglického poháru a Ligového poháru s Liverpoolem, tím vším se může chlubit hráč, jehož kariéru však lemovala početná zranění. "Přišel jsem kvůli tomu tak o tři roky kariéry. Takže teď si to ještě nějak musím nadělat," uvedl s úsměvem.

Černé myšlenky a hrozba nedobrovolného loučení s kariérou ho už netrápí. Koleno se "umoudřilo" a sparťanský lídr se svými spoluhráči už zase dře v rakouském lázeňském městečku. Všechno zvládá bez úlev, většinu cvičení po boku svého věrného parťáka Tomáše Řepky. Ve čtvrtek odehrál i poločas přípravného utkání s Olimpijí Lublaň.

"Už to nebolí, ale vím, že to není stoprocentní"

Berger ale netajil, že v něm na úvodním soustředění ve Františkových Lázních "hrklo", když si koleno podvrtnul. K jeho smůle se to stalo hned při prvním tréninku Sparty v přípravě. "Neměl jsem z toho moc dobrý pocit. Trénink pro mě skončil po deseti minutách, měl jsem pocit, že mi koleno natéká, ale naštěstí vyšetření pak nepotvrdila žádná vážnější poškození," líčil Berger. "Teď o tom sice trochu vím, ale nebolí to. Na druhou stranu také vím, že to není stoprocentní," popsal Berger svůj aktuální zdravotní stav.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články