Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Bergamo loupilo v Salernu a přiblížilo se vstupence do LM, Neapol ztratila v Udine

Roli favoritů ustáli, ale řádně se zapotili. Fotbalisté Bergama zvítězili v Serii A po obratu na stadionu poslední Salernitany 2:1 a dostali se v tabulce na páté místo, které zaručuje účast v Lize mistrů. Na šestou příčku odsunuli AS Řím, oproti němuž mají navíc zápas k dobru. Úřadující šampioni z Neapole naopak zaváhali, remizovali v Udine 1:1 a osmou pozici zajišťující alespoň kvalifikaci Konferenční ligy drží už jen o bod. O výhru přišli gólem v nastavení.

Fotbalisté Bergama oslavují gól v Serii A
zdroj: REUTERS

Salernitana vedla poté, co se v 18. minutě prosadil dvacetiletý francouzský útočník Loum Tchaouna. O vyrovnání se zasloužil po necelé hodině Gianluca Scamacca svou 10. ligovou trefou v sezoně a výhru zařídil Bergamu v 63. minutě nizozemský záložník Teun Koopmeiners. Ten dal 12. gól v soutěži a potvrdil pozici nejlepšího týmového střelce.

Domácí Salernitana, jež má jistotu sestupu, dokázala v 35 kolech vyhrát jen dvakrát.

Udine, které bojuje o záchranu, získalo proti mistrovské Neapoli cenný bod díky brance nigerijského útočníka Isaaca Successe z nastaveného času. Na 18. příčce ho nyní dělí od udržení dva body.

Partenopei vedli od 51. minuty, kdy zapsal svůj 15. gól v sezoně další nigerijský reprezentant Victor Osimhen. Druhou trefu stejného útočníka rozhodčí kvůli ofsajdu neuznal. Obhájci titulu nevyhráli počtvrté za sebou, z toho potřetí remizovali.

Italská fotbalová liga – 35. kolo:

Salernitana – Bergamo 1:2 (18. Tchaouna – 57. Scamacca, 63. Koopmeiners), Udine – Neapol 1:1 (90.+2 Success - 51. Osimhen).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články