Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Berbra po třech měsících pustili z vazby. Vyšetřován bude na svobodě

Po téměř třech měsících byl z vazby propuštěn bývalý místopředseda Fotbalové asociace ČR Roman Berbr. Šestašedesátiletý vlivný a kontroverzní funkcionář je nejvýše postavenou osobou v kauze údajného ovlivňování výsledků, kterou v říjnu rozpoutal rozsáhlý policejní zásah. Zároveň je obviněn ze zpronevěry.

Roman Berbr opouští vazební věznici
zdroj: ČTK autor: Deml Ondřej

Z 20 obviněných v kauze jsou už všichni na svobodě. Už na začátku týdne byl z vazební věznice propuštěn také někdejší sportovní ředitel druholigového Vyšehradu Roman Rogoz.

Oba kontroverzní funkcionáři budou nyní vyšetřováni na svobodě, neboť státní zastupitelství nepožádalo o prodloužení tříměsíční lhůty. Vazba na ně byla uvalena 16. října proto, aby nemohli ovlivňovat svědky.

Dozorující státní zástupkyně zabránila tomu, aby vazba skončila už před týdnem. "Podala jsem do rozhodnutí soudu stížnost, jelikož policejní orgán na následující dny plánuje vyslechnout důležité svědky," uvedla Daniela Bártíková pro Seznam Zprávy.

Podle deníku Sport skončily ony výslechy ve středu kolem dvanácté hodiny. A vše mělo jasnou časovou posloupnost, Berbr opustil vazební věznici v Praze na Pankráci dvě hodiny po poledni.

Je nám líto, video expirovalo.
Události: Berbr byl propuštěn z věznice

Bývalý místopředseda FAČR vyšel ven s taškou a pytlem a beze slova spěchal k poblíž přistavenému autu. V doprovodu dvou mužů pak Berbr odjel.

Kauzu údajného ovlivňování utkání prostřednictvím rozhodčích rozpoutal v polovině října policejní zásah na několika místech v zemi včetně pražského sídla FAČR. Kriminalisté tvrdí, že vše řídila organizovaná zločinecká skupina. Podle médií mělo jít hlavně o utkání Vyšehradu, který v sezoně 2018/19 postoupil ze třetí ligy do druhé. Zápasy měly být ovlivňovány i za účelem sázek.

Podle vyšetřovatelů Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) Berbr a skupina lidí kolem něj také zpronevěřili 850 tisíc korun z plzeňského krajského svazu. Kontroverzní funkcionář, který měl podle médií velký vliv na české rozhodčí, už kvůli kauze opustil všechny posty ve fotbale.

Zdroj
ČTK, ČT24, iSport, Seznam zprávy

Hlavní zprávy

Nejčtenější články