Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Berbr chtěl prvně Poborského, vše změnilo Rusko. V letadle jsme vybrali Šilhavého, přiznal

Pokud by nebylo debaklu s Ruskem, vše mohlo být u reprezentace jinak. Místopředseda FAČR Roman Berbr naznačil, že po porážce s Ukrajinou byl jedničkou na pozici Karla Jarolíma Karel Poborský, který by se týmu ujal až po podzimní části sezony. Po selhání v následném přátelském střetnutí se ale vedení asociace rozhodlo k okamžité změně a angažování Jaroslava Šilhavého.

Předseda FAČR Martin Malík (vlevo) a nový trenér reprezentace Jaroslav Šilhavý
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

"Prohráli jsme s Ukrajinou a já volal Karlovi Poborskému. Hovor byl jednoduchý - jestli má ve čtvrtek čas," řekl Berbr. "Pak se ale stalo Rusko a v letadle jsme narazili na jméno Šilhavý a v tu chvíli padalo jméno Poborský z pozice hlavního trenéra," dodal.

Bývalému záložníkovi Manchesteru United poté asociace nabídla jinou roli u reprezentačního týmu. "Karel ale nabídnutou funkci nepřijal, protože si představoval funkci jinou, takže je to uzavřená kapitola," prohlásil Berbr.

Podle předsedy FAČR Martina Malíka jméno trenéra Šilhavého vyplynulo z debaty s řadou lidí. "Někteří členové výkonného výboru s námi byli v Rusku, s některými jsme si telefonovali. Možností byla řada, ale širší shodou jsme dali přednost variantě s Jaroslavem Šilhavým," uvedl.

Je nám líto, video expirovalo.
Reprezentaci po Jarolímovi přebírá Šilhavý

Jednání s trenérem pak byla relativně rychlá. "Ale nebylo to o tom, že bychom si padli do náruče a okamžitě se shodli. Bavili jsme se o jeho pohledu na situaci, o jeho vizi na nejbližší zápasy i kvalifikaci o Euro a poměrně rychle jsme našli shodu," přidal Malík.

"Neřešili jsme ani tak finanční stránku, jako délku smlouvy, výpovědní podmínky a vazbu na sportovní cíle," dodal.

Po domluvě s Šilhavým nebude zatím asociace obsazovat roli manažera reprezentace, ve které skončil Jaromír Šeterle. "V rámci asociace máme oddělení logistiky i společnost, co zajišťuje cestovní služby, takže jsme si řekli, že to jsme schopni zajistit touhle cestou. Po podzimu si sedneme a řekneme si, jestli to fungovalo, nebo je třeba nějaké korekce," řekl Malík.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články