Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Beránek po prohře s Irskem: Už remíza by mě naštvala

Astana - Velké zklamání prožívají fotbalisté Kazachstánu, kteří měli v kvalifikaci o mistrovství světa nadosah cennou výhru nad účastníkem mistrovství Evropy Irskem. Bylo by to pro ně jedno ze dvou nejprestižnějších vítězství v historii země, spolu s triumfem 2:1 nad Srbskem z roku 2007. Irové však v úplném závěru dali dva góly a vyhráli 2:1. Český trenér Kazachstánu Miroslav Beránek přiznal, že by byl i bod z takového zápasu málo.

Miroslav Beránek
zdroj: Getty Images

"Před zápasem bych remízu bral, jenže podle průběhu zápasu bych byl za remízu naštvaný. Jenže je to ještě horší, a my prohráli. Tým byl velmi blízko k úspěchu, o to větší zklamání teď v šatně je," řekl Beránek na pozápasové tiskové konferenci. "Dnes jsme hráli na hranici našich schopností. Byli jsme velmi blízko k úspěchu, ale neměli jsme štěstí," dodal.

Rozhodla penalta, která být neměla?

Kazaši měli smůlu podle svého mínění hlavně v tom, že minutu před koncem odpískal rozhodčí spornou penaltu a kapitán Irů Robbie Keane mohl srovnat. "Penalta byla odpískána v rozhodujícím okamžiku zápasu. A já si myslím, že tam faul nebyl. Ale píšťalka zazněla a nemá cenu to dál řešit," prohlásil Beránek, který si závěrečný kolaps v podobě penalty a gólu Kevina Doyla vysvětluje velkým psychickým tlakem na své hráče. "Když je tým tak blízko k vítězství, vyvolává to složitou psychologickou situaci. Je to fotbal, to se stává," dodal.

O to složitější asi bude připravit svěřence na úterní zápas se Švédskem. "Kdybychom porazili Irsko, určitě by se nám hrálo proti Švédsku s větší jistotou. Budeme si o tom muset promluvit a hráčům musím vysvětlit, že hráli dobře. Je třeba, aby byli psychicky připraveni na další zápas," řekl Beránek.

Trapattoni: Kazachstán byl silnější

Těšit ho může alespoň fakt, že Kazaši dostali za svůj výkon pochvalu i od legendárního trenéra Giovanniho Trapattoniho, který vede Irsko. "Kazachstán byl silnější, jenže my měli v závěru štěstí. Hodně nás prověřili a jejich hráči ukázali svou kvalitu," chválil italský kouč. "Věděli jsme, že tu musíme vyhrát, což nás svazovalo. Naštěstí se to ale povedlo a tyto tři body jsou pro nás do kvalifikace velmi důležité," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články