Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Benzemova budoucnost je v Saúdské Arábii, podepsal s al-Ittihádem

Karim Benzema po odchodu z Realu Madrid podepsal tříletou smlouvu se saúdskoarabským mistrem al-Ittihádem. Pětatřicetiletý úřadující držitel Zlatého míče, který hrál za "bílý balet" 14 let, při rozlučce v Madridu jméno nového zaměstnavatele nepotvrdil. Klub z Džiddy jeho příchod ovšem přiznal.

Karim Benzema
zdroj: Reuters autor: Susana Vera

Real oznámil odchod svého kapitána v neděli před závěrečným zápasem sezony s Bilbaem, ve kterém Benzema přispěl proměněnou penaltou k remíze 1:1. Se španělským klubem mimo jiné získal čtyři tituly a pětkrát vyhrál Ligu mistrů. Trenér madridského týmu Carlo Ancelotti po utkání přiznal, že ho rozhodnutí jednoho z nejlepších útočníků světa zaskočilo.

"Je to smutný den, protože opouštím tento klub. Bolí mě to, protože jsem měl v hlavě jeden sen – přijít do Realu Madrid a ukončit tady kariéru. Ale život vám občas nabídne jiné příležitosti," řekl Benzema. "Moc děkuji Realu Madrid, byla to jízda. Díky prezidentovi (Florentinu Pérezovi) jsem si mohl splnit dětský sen. Všechno, co jsem tady vyhrál, jsem si také užil s dětskou radostí. Nikdy na nejlepší klub světa nezapomenu. Ale nyní je čas odejít a začít jiný příběh," prohlásil.

Benzema do Realu přestoupil v roce 2009 z Lyonu, se kterým získal čtyři tituly. Bývalý francouzský reprezentant za madridské mužstvo odehrál 647 soutěžních zápasů a dal 353 gólů. Víc branek za "bílý balet" nastřílel jen Cristiano Ronaldo (450).

Osmatřicetiletý portugalský útočník momentálně také působí v Saúdské Arábii. Ronaldův an-Nasr v minulé sezoně skončil druhý za al-Ittihádem. Trenérem mistrovského celku z Džiddy je Portugalec Nuno Espírito Santo, jenž v minulosti vedl Porto, Wolverhampton nebo Tottenham.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články