Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Benzema: Trofej s Francií jsem moc chtěl, teď pojedeme vyhrát mistrovství světa

Po návratu do reprezentace je jednou z hlavních palebných sil "les bleus". Francouzský fotbalista Karim Benzema v nedělním finále Ligy národů pomohl gólem k vítězství 2:1 nad Španělskem a získal premiérovou reprezentační trofej. Útočník Realu Madrid vidí v národním týmu obrovský potenciál.

Karim Benzema ve službách Francie
zdroj: ČTK/ABACA/AA/ABACA

Benzema nebyl u francouzského stříbra na Euru 2016 ani u světového zlata o dva roky později. V roce 2015 byl totiž vyřazen z národního týmu kvůli zapojení do kauzy vydírání tehdejšího spoluhráče Mathieuho Valbueny. Trenér Didier Deschamps ale třiatřicetiletého útočníka nominoval na letošní ME, kde byl s čtyřmi góly nejlepším kanonýrem mužstva.

Střeleckou formu si Benzema přenesl na závěrečný turnaj Final Four Ligy národů, kde skóroval v semifinále s Belgií (3:2) i ve finále. "Opravdu jsem chtěl vyhrát s Francií trofej, takže je to splněný sen z osobního i týmového pohledu. Vezmeme si z toho maximum a připravíme se na mistrovství světa, kam pojedeme zvítězit," prohlásil Benzema.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Španělsko - Francie

Francouzi v obou zápasech dokázali otočit nepříznivý výsledek. "Nebylo to snadné, ale ukázali jsme charakter. Nikdy se nevzdáváme. Znakem velkých týmů je, že nepanikaří a mají trpělivost," konstatoval odchovanec Lyonu.

Proti Španělsku se v 66. minutě blýskl výstavní gólovou ranou, kterou na milánském San Siru vyrovnal krátce po úvodní trefě Mikela Oyarzabala. "V takových pozicích se vždycky snažím střílet po zemi. Když dáte takovou branku, musíte mít i štěstí. Od chvíle, kdy míč odletěl od nohy, jsem věděl, že to zapadne do brány, ale nepočítal jsem s tím, že takhle trefím horní růžek," popsal Benzema.

Oporu Realu Madrid pochválil i Deschamps. "Je důležitým hráčem a navazuje na to, co dělá pro svůj klub. Má nezpochybnitelné kvality a pevnou vůli vítězit, což dokáže přenést na spoluhráče. Je v extrémně dobré kondici, mnohem lepší než dřív. Také je mnohem vyspělejší," uvedl francouzský kouč.

"Jsem dlouhodobě hrdý na svou práci. Mám radost, že jsem se vrátil. Díky této trofeji mám ještě větší ambice s Francií vyhrávat. Tenhle tým má obrovský potenciál," dodal Benzema.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články