Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Benzema se stal čtvrtým nejlepším střelcem historie španělské ligy

Dal hattrick, rozhodl utkání a stal se čtvrtým nejlepším střelcem v historii španělské ligy. Karim Benzema zářil v utkání s Almeríou, kterou jeho Real Madrid porazil 4:2. Francouz, jenž vítězství korunoval proměněnou penaltou před koncem prvního poločasu, otevřel skóre již v páté minutě. Barcelona si doma poradila s Bettis Sevillou 4:0. 

Karim Benzema
zdroj: Profimedia

Benzema ve španělské lize nasázel už 236 branek a na čtvrtém místě historické tabulky střelců vystřídal někdejší mexickou hvězdu Realu Huga Sáncheze. Více gólů než Benzema nastříleli Telmo Zarra (252), Cristiano Ronaldo (311) a Lionel Messi (474). Francouzský kanonýr si připsal třetí hattrick v posledních osmi soutěžních utkáních. Na začátku dubna třemi góly pokořil v lize Valladolid a následně Barcelonu ve Španělském poháru.

V nastavení prvního poločasu snížil Lazaro a ve druhém poločase přidali po jedné brance domácí Rodrygo a hostující Robertone. "Bílý balet" ztrácí na vedoucí Barcelonu, která má o zápas méně, osm bodů. Almería má v neúplné tabulce náskok dvou bodů na sestupové pásmo.

Barcelona vykročila za vítězstvím ve čtrnácté minutě, kdy se hlavou prosadil obránce Christensen. Ve 33. minutě musel hrací plochu předčasně opustit hostující González, který dostal druhou žlutou kartu během devíti minut a byl vyloučen. Ještě do přestávky zvýšili Lewandowski a Raphinha. Polský útočník se trefil podevatenácté v sezoně a vede tabulku střelců o dva góly před Benzemou. Osm minut před koncem upravil na konečných 4:0 hostující Rodríguez, když si do vlastní sítě srazil Fatiho přízemní centr.

V závěru naskočil do zápasu debutant Lamine Yamal a ve věku 15 let a 290 dní se stal nejmladším fotbalistou, který si kdy za Barcelonu v lize zahrál. V historii soutěže se objevili jen čtyři mladší hráči. Na hřišti se potkal i s jednačtyřicetiletým útočníkem hostů Joaquínem Sánchezem, kterého fanoušci Barcelony ocenili bouřlivým potleskem, když nastoupil v druhém poločase. Sánchez se po této sezoně rozloučí s kariérou.

Betis z posledních devíti ligových zápasů vyhrál pouze dvakrát. V tabulce je sevillský klub na šestém místě a v případě pondělní výhry nad Mallorcou jej může bodově dostihnout Bilbao.

Španělská fotbalová liga – 32. kolo:

Elche – Vallecano 4:0 (45.+1 Morente, 52. Boyé, 53. Fidel, 72. Gumbau), Real Madrid – Almería 4:2 (5., 18. a 42. z pen. Benzema, 47. Rodrygo - 45.+1 Lazaro, 61. Robertone), FC Barcelona - Betis Sevilla 4:0 (14. Christensen, 36. Lewandowski, 42. Raphinha, 82. vlastní Rodríguez).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články