Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Benzema řídil vítězství Realu, Barcelona udolala Sevillu. Atlético vedli Suárez s Félixem

Devítibodový náskok mají na trojici pronásledovatelů ve španělské nejvyšší soutěži fotbalisté Realu Madrid. Ve 30. kole totiž udolali venku 2:1 Celtu Vigo. Dvěma brankami z pokutových kopů rozhodl o výhře "bílého baletu" kapitán Karim Benzema, který v utkání kopal celkem tři penalty. Z druhého místa na čtrvrté klesla horším skóre Sevilla, která prohrála v Barceloně 0:1 gólem Pedriho a přenechala katalánskému velkoklubu, kerý má o zápas méně, svoji pozici. Třetí Atlético Madrid potvrdilo vynikající formu, Alavés deklasovalo 4:1 a v La Lize uspělo pošesté za sebou. Dvakrát se trefili Luis Suárez a Joäo Félix.

Karim Benzema z Realu Madrid slaví gól ve španělské lize
zdroj: REUTERS

Real se ve Vigu musel obejít bez trenéra Ancelottiho, jenž měl pozitivní test na koronavirus. Do sestavy se ale oproti debaklu 0:4 v El Clásicu s Barcelonou vrátil Benzema.

Ze zápasu se nakonec stal souboj právě nejlepšího ligového střelce s brankářem Diturem. V 19. minutě byl z první penalty úspěšnější Francouz, po změně stran však srovnal Nolito. V 65. minutě vyrovnal bilanci pokutových kopů výborným zákrokem Dituro, o pět minut později už ale znovu slavil střelec. Benzema navýšil svůj ligový účet v sezoně na 24 gólů.

Penalta rozhodla i o triumfu dalšího madridského týmu Atlética nad Alavésem - výhru zařídil v 75. minutě dvougólový střelec Suárez. Dvakrát rozvlnil síť také talentovaný Félix a obhájci titulu se ideálně naladili na úterní první zápas čtvrtfinále Ligy mistrů proti Manchesteru City.

Hráči Barcelony i Sevilly drželi před zápasem minutu ticha za zesnulého bývalého prezidenta domácích Raimona Carrasca. Barcelona pod vedením trenéra Xaviho před více 76 tisíci diváky měla víc ze hry a soupeře přestřílela 19:8.

Rozhodnutí přinesl osmnáct minut před koncem Pedri. Devatenáctiletý záložník se prosadil podruhé v této ligové sezoně. Barcelona vyhrála v soutěži pošesté za sebou, v posledních třech duelech neinkasovala a prodloužila ligovou neporazitelnost na 14 utkání. Sevilla naopak nevyhrála počtvrté za sebou.

Další čtvrtfinalista LM Villarreal se na úvodní duel proti Bayernu Mnichov nenaladil bodovým ziskem ze hřiště Levante. Domácí totiž triumf zařídil dvěma zásahy Morales a Levante se odpoutalo z posledního místa. "Žlutá ponorka" je sedmá.

Na páté místo se posunul Betis Sevilla, který i díky dvěma brankám Juanmiho porazila Osasunu 4:1. Osmadvacetiletý útočník se prosadil v lize takřka po tříměsíčním půstu. Betis bodoval potřetí za sebou, Osasuna je po druhé porážce z posledních tří zápasů desátá.

Osmé je Bilbao, jež zdolalo po gólech Berenguera a Villalibreho Elche 2:1. Za hosty snížil Josan. Baskický celek neprohrál doma napříč všemi soutěžemi poosmé za sebou. Elche naopak nebodovalo počtvrté z posledních pěti ligových zápasů.

Vallecanu nestačilo na hřišti Granady ani dvoubrankové vedení. Hosty rozjásal už v šesté minutě Catena a brzy po něm zvýšil Guardiola. Granada ale po hodině hry snížila zásluhou Moliny a ve čtvrté minutě nastaveného času vyrovnal z penalty Milla. Vallecano nevyhrálo v lize jedenáctý zápas po sobě a je třinácté. Granada je o tři místa níže a od sestupu ji dělí tři body.

Remizovala i Valencia, která proti sedmnáctému Cádizu vyšla střelecky naprázdno a zůstala devátá. "Netopýři" potřetí za sebou v lize neinkasovali, zároveň však vstřelili jen jeden gól.

Getafe porazilo 1:0 oslabenou Mallorcu, v 82. minutě rozhodl Mayoral. Záložník Jakub Jankto u vítězství kvůli karetnímu trestu chyběl.

Španělská fotbalová liga - 30. kolo:

Getafe - Mallorca 1:0 (82. Mayoral), Levante - Villarreal 2:0 (69. a 90.+1 Morales), Vigo - Real Madrid 1:2 (53. Nolito - 19. z pen. a 69. z pen. Benzema), Atlético Madrid - Alavés 4:1 (11. a 82. Joao Félix, 75. z pen. a 90. Suárez - 63. Escalante), Bilbao - Elche 2:1 (32. Berenguer, 86. Villalibre - 90.+2 Josan), Betis Sevilla - Pamplona 4:1 (34. a 45.+1 Juanmi, 82. Carvalho, 88. Moreno - 65. Budimir), Granada - Vallecano 2:2 (67. Molina, 90.+3 Milla z pen. - 6. Catena, 17. Guardiola), Valencie - Cádiz 0:0, FC Barcelona - FC Sevilla 1:0 (72. Pedri).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články