Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Benzema přispěl k obratu Realu proti Vigu hattrickem, Atlético zachránil v nastavení Lemar

Favorité měli ve 4. kole španělské ligy namále. Zatímco Real Madrid musel utkání proti Celtě Vigo otáčet z 1:2 na vítězných 5:2, k čemuž pomohl Karim Benzema hattrickem, Atlético vydřelo výhru 2:1 na hřišti Espaňolu až díky gólu Thomase Lemara z deváté minuty nastavení.

Karim Benzema z Realu Madrid
zdroj: Reuters autor: Susana Vera

Real doma prohrával s Vigem po poločase 1:2, po změně stran ale nasázel soupeři čtyři branky. Benzema zavelel k obratu svým druhým gólem hlavou ve 47. minutě a hattrick dokonal z penalty v závěru. Mezitím se trefili ještě Vinícius Júnior a při svém debutu za "bílý balet" i osmnáctiletý Eduardo Camavinga. Real je v čele soutěže o skóre před městským rivalem Atléticem a Valencií, která si poradila 4:1 s Pamplonou.

Nováček soutěže Espaňol se proti Atléticu ujal vedení ve 40. minutě, kdy se hlavou trefil Raúl de Tomás a vstřelil první ligový gól Espaňolu v sezoně. Atlético se dlouho nemohlo prosadit a nepomohla mu ani útočná posila Antoine Griezmann, který nastoupil poprvé od návratu z Barcelony a odehrál 58 minut.

Favorit skóroval až v 79. minutě zásluhou Yannicka Carrasca. Belgický záložník si pak na konci dlouhého nastavení narazil míč s Lemarem a ten zařídil Atléticu třetí výhru v sezoně. Espaňol zůstává na dvou bodech za dvě remízy.

Fotbalisté Getafe, za něž odehrál celý zápas český reprezentant Jakub Jankto, si opět nepřipsali první body. Tým z madridského předměstí doma prohrál 0:1 s Elche, které poprvé v ročníku zvítězilo.

Jediný gól zápasu vstřelil v 69. minutě střídající Lucas Pérez. Jankto absolvoval celých 90 minut zhruba deset dnů poté, co se kvůli nespecifikovanému zranění odpojil před kvalifikačním utkáním v Belgii od české reprezentace.

Getafe je v tabulce předposlední, nula bodů na kontě a horší skóre má ještě Alavés.

Španělská fotbalová liga - 4. kolo:

Levante - Vallecano 1:1 (39. Martí z pen. - 90.+2 Vallecano), Bilbao - Mallorca 2:0 (68. Vivian, 74. Williams), Espaňol Barcelona - Atlético Madrid 1:2 (40. De Tomás - 79. Carrasco, 90.+9 Lemar), Pamplona - Valencie 1:4 (8. Moncayola - 26. Gómez, 50. vlastní Hernández, 55. Guedes, 73. Alderete), Cádiz - San Sebastian 0:2 (71. a 84. z pen. Oyarzabal), Real Madrid - Vigo 5:2 (24., 47. a 87. Benzema, 54. Vinícius Júnior, 72. Camavinga - 4. Mina, 31. Cervi), Getafe - Elche 0:1 (69. Pérez), Granada - Betis Sevilla 1:2 (66. L. Suárez - 47. Rodri, 89. Canales).

Utkání Villarreal - Alavés a FC Sevilla - FC Barcelona byla odložena.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články