Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Benzema pálil ostrými a Real v semifinále poháru vyzve Barcelonu

Dostal se do skvělé formy a tu potvrdil také ve Španělském poháru. Útočník Karim Benzema dvěma góly pomohl Realu Madrid k výhře 3:1 ve čtvrtfinálové odvetě v Gironě, což v součtu s domácím triumfem 4:2 Madridským stačilo k jasnému postupu mezi nejlepší čtyři, kam se propracovali opět po dlouhých pěti letech. Už v semifinále narazí Real na úhlavního rivala Barcelonu.

Karim Benzema (vlevo) slaví gól se spoluhráčem z Realu Madrid Marcelem
zdroj: REUTERS autor: Albert Gea

Francouzský útočník Benzema odvetu rozhodl dvěma góly už v prvním poločase a potvrdil skvělou střeleckou formu, neboť v posledních třech zápasech skóroval pětkrát. V dresu Realu dal ve čtvrtek už 209. gól a v historickém pořadí klubových střelců překonal na šestém místě Mexičana Huga Sáncheze.

"Takhle daleko jsme se v poháru dlouho nedostali, užíváme si to," řekl brankář Keylor Navas. V posledních dvou letech Real vypadl už ve čtvrtfinále. Mezi poslední čtyři týmy se naposledy dostal v roce 2014, kdy nakonec trofej již podevatenácté získal.

Real svedl los dohromady s obhájcem prvenství Barcelonou, druhou dvojici pro únorové semifinále tvoří Valencie a Betis Sevilla. Finále se bude hrát na stadionu Betisu 25. května.

Fotbalový Španělský pohár - čtvrtfinále, odveta:

Girona - Real Madrid 1:3 (71. Porro - 27. a 43. Benzema, 76. Llorente), první zápas 2:4, postoupil Real.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články