Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Benzema nedal penaltu a Real poprvé ztratil body, Lewandowski spasil Barcelonu

Real se srovnal na čele La Ligy s Barcelonou. Oba velkokluby mají stejný počet bodů poté, co madridský tým poprvé v sezoně ztratil body. S oslabenou Pamplonou doma jen remizoval 1:1, Karim Benzema nedal penaltu. Barcelona vyhrála na Mallorce 1:0 gólem, který zařídil nejlepší střelec soutěže Robert Lewandowski. Třetí je Bilbao po jednoznačném vítězství 4:0 nad Almerií. Podruhé v sezoně prohrál Betis Sevilla, když podlehl Celtě Vigo 0:1. Naopak Atlético Madrid vyhrálo v Seville 2:0. 

Karim Benzema neproměnil penaltu
zdroj: ČTK/AP

Real šel do vedení ve 42. minutě, kdy centr Viníciuse Júniora propadl až za záda gólmana Herrery. Krátce po změně stran srovnal hlavou Kike García.

Kritický moment pro Pamplonu přišel čtvrthodinu před koncem. Unai García zfauloval ve vápně Benzemu, byl vyloučen a favorit dostal šanci rozhodnout z pokutového kopu. Nejlepší střelec minulého ročníku La Ligy Benzema ale napálil míč pouze do břevna. Francouzský útočník, jenž se vrátil do sestavy po měsíční pauze způsobené zraněním, vzápětí přece jen skóroval, trefu mu ale nakonec sebral těsný ofsajd.

Polský reprezentant Lewandowski se v 21. minutě utkání Barcelony s Mallorcou efektně zbavil svého strážce a perfektním obstřelem z hranice pokutového území rozhodl o hubeném vítězství favoritů. S devíti trefami je nejlepším kanonýrem La Ligy, druhý Iglesias z Betisu má o tři zásahy méně.

Jedinou branku duelu Betisu s Celtou vstřelil v deváté minutě Gabriel Veiga. Dvacetiletý záložník se trefil ranou z velké dálky k tyči. Zásadní okamžik nastal ve 20. minutě, kdy po zásahu systému VAR obdržel obránce hostů Luiz Felipe červenou kartu. Oslabený Betis nedokázal stav zápasu zvrátit a po prohře se nachází na čtvrtém místě.

Atlético Madrid šlo do vedení ve 29. minutě po rychle vhozeném autu, na který nestihla sevillská obrana zareagovat, čehož využil Llorente a uklidil míč za levou tyč Bunúovy svatyně. Pojistku přidal v 57. minutě chytrým lobem Morata.

Williamsové řádili v Bilbau

Výrazný podíl na vítězství Bilbaa měli bratři Williamsové. Dvacetiletý Nico centrem připravil v 10. minutě gól pro staršího sourozence Iňakiho, který se trefil hlavou.

Ve druhém poločase si spolupráci zopakovali, tentokrát ovšem skóroval mladší z bratrské dvojice. Ještě předtím se zapsal mezi střelce Sancet a v závěru střídající Vesga zpečetil výhru gólem z pokutového kopu.

Španělská fotbalová liga – 7. kolo:

Bilbao - Almería 4:0 (10. I. Williams, 62. N. Williams, 17. Sancet, 84. Vesga z pen.), Cádiz - Villarreal 0:0, Getafe - Valladolid 2:3 (29. Mayoral, 31. Suárez - 18. z pen. a 37. León, 49. Plano), FC Sevilla - Atlético Madrid 0:2 (29. Llorente, 58. Morata), Mallorca - FC Barcelona 0:1 (21. Lewandowski), Espaňol Barcelona - Valencie 2:2 (56. Joselu, 83. Darder - 54. Gabriel, 90.+6 Comert), Celta Vigo - Betis Sevilla 1:0 (9. Veiga), Girona - San Sebastian 3:5 (23. Riquelme, 27. Martínez, 48. Castellanos - 8. a 42. Sörloth, 66. Méndez, 72. Zubimendi, 85. Kubo), Real Madrid - Pamplona 1:1 (42. Vinícius Júnior - 50. K. García).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články