Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Benzema dostal za účast na vydírání podmínku. Proti rozhodnutí se odvolá

S trestem ročního vězení s podmínkou odešel od soudu francouzský fotbalista Karim Benzema, který se podílel na vydírání bývalého spoluhráče z reprezentace Matthieua Valbueny. Útočník Realu Madrid musí také zaplatit pokutu 75 tisíc eur (1,9 milionu korun). Jeho zástupce po vynesení rozsudku okamžitě ohlásil, že se odvolá.

Karim Benzema
zdroj: ČTK/DPA/firo Sportphoto/ autor: Jvşrgen Fromme

Třiatřicetiletý Benzema podle vyšetřovatelů figuroval v případu jako prostředník. Soud ve Versailles ho potrestal za to, že se v roce 2015 snažil Valbuenu přesvědčit, aby zaplatil vyděračům, kteří hrozili zveřejněním jeho intimního videa.

"Neukázal ani náznak dobré vůle a předstíral, že Valbuenovi pomáhá. Přitom dobrovolně spolupracoval s vyděrači," bylo uvedeno v písemném verdiktu soudu.

Právník bývalého hráče Lyonu okamžitě oznámil, že jeho klient se odvolá. "Rozsudek v žádném případě neodpovídá tomu, co se skutečně stalo," prohlásil Antoine Vey.

Čtyřnásobný vítěz Ligy mistrů kvůli aféře dlouho nemohl hrát za národní tým. Do reprezentace se třiatřicetiletý Benzema vrátil před letošním mistrovstvím Evropy po téměř šesti letech.

Něco podobného nyní Benzemovi po vynesení verdiktu nehrozí. Předseda francouzského svazu Noël Le Graët už dříve prohlásil, že i když bude útočník odsouzen, bude moci za národní tým nastupovat.

Spolu s Benzemou, jenž od začátku trval na své nevině, byli potrestáni i další čtyři obvinění. Podle agentury AFP dostali tresty v rozmezí od osmi měsíců podmíněně do dvou a půl roku ve vězení. Pětice také musí Valbuenovi zaplatit 80 tisíc eur na soudních výdajích a odškodné 150 tisíc.

Benzema se slyšení neúčastnil, večer ho s Realem čeká předposlední kolo základní skupiny Ligy mistrů na hřišti Šeriffu Tiraspol.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články