Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Beníteze jsme nevypudili, říká Ronaldo. Se Zidanem jsou prý hráči nadšení

Madrid - Portugalský kanonýr Cristiano Ronaldo popřel, že by si fotbalisté Realu Madrid vynutili odchod španělského trenéra Rafaela Beníteze. Trojnásobný držitel Zlatého míče ale připustil, že s jeho nástupcem Zinédinem Zidanem si hráči rozumějí lépe.

Zinedine Zidane na lavičce Realu
zdroj: Reuters autor: Andrea Comas

"Zidane tým nakopl. Popravdě, s některými trenéry si rozumíte víc než s jinými. Neptejte se mě proč, ale k Zidaneovi jsou hráči empatičtější," řekl Ronaldo po nedělním vítězství 5:1 nad Gijónem. I ve druhém utkání pod vedením bývalého francouzského mistra světa a Evropy tak Real uspěl a dal pět gólů. Zidaneova premiéra v roli hlavního kouče předtím přinesla vítězství 5:0 nad La Coruňou.

Benítez v Realu skončil na začátku roku po pouhých sedmi měsících, když madridskému celku po 18 kolech patřila ve španělské lize třetí příčka se ztrátou dvou bodů na druhou Barcelonu a čtyř na vedoucí Atlético Madrid. Hráči prý bývalého kouče Valencie, Liverpoolu, Chelsea, Interu Milán a Neapole "neodstřelili".

"Takové věci fotbalisté nedělají. Alespoň já ne. Bez ohledu na sympatie, svou práci musíte brát vážně. Se Zizouem je u hráčů znát větší nadšení," přiznal. "I pod Benítezem jsem samozřejmě odváděl svou práci. Bral jsem to vážně a dělal pro klub to nejlepší, bez ohledu na to, kdo u týmu byl. O Rafovi jsem si nikdy nemyslel nic špatného. Pro Real pracoval na maximum, ale vidí fotbal jinak než Zizou," uvedl Ronaldo na adresu bývalé hvězdy Realu, v jehož dresu ukončil Zidane kariéru před deseti lety.

Benítez měl od počátku těžkou úlohu, když před sezonou nahradil na lavičce oblíbeného Itala Carla Ancelottiho, který s Realem vybojoval předloni jubilejní desátý triumf v Lize mistrů. Zidane byl u tohoto úspěchu jako jeho asistent. Ronaldo tvrdí, že mají podobný přístup. "Jejich tréninky jsou stejné. Je to kliďas. Práci bere vážně, ale mimo hřiště je s ním legrace. S hráči ho něco spojuje, pro mě i ostatní je to zajímavé období. Jsme ve formě a tvrdě makáme. Jsem spokojený," prohlásil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články