Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Benítez: Selhání s Readingem si nedokážu vysvětlit

Londýn - Rafael Benítez jen stěží dokázal vysvětlit, jak mohl jeho tým remizovat 2:2 na půdě zachraňujícího se Readingu, když ještě čtyři minuty před koncem ve včerejším utkání Premier League vedl o dvě branky. Španělský kouč nicméně dál věří, že soupeř pražské Sparty v Evropské lize je na dobré cestě a bude se dál zlepšovat.

Rafael Benítez a hráči Chelsea
zdroj: Getty Images autor: Clive Rose

"Je těžké vysvětlit, proč jsme v tomhle zápase remizovali," citoval server BBC Sport Beníteze. "Udělali jsme vše pro to, abychom vyhráli, pětaosmdesát minut jsme měli utkání pod kontrolou a vytvořili si dost šancí ke vstřelení čtyř nebo pěti branek. Proto se konečný výsledek těžko bere," konstatoval trenér třetího celku anglické ligy.

Chelsea bez zraněného brankáře Petra Čecha měla v Readingu po brankách Juana Maty a Franka Lamparda nakročeno k pátému ligovému venkovnímu vítězství za sebou, ale střídající Adam Le Fondre nejprve v 87. minutě snížil a ve čtvrté minutě nastavení vyrovnal.

Sestava Chelsea:

Turnbull - Azpilicueta, Ivanovič, Cahill, Cole - Mata (77. Benajun), Lampard, Oscar, Ramires, Bertrand - Torres (90. Ba).

"Všichni přijímáme zodpovědnost a nikoho neobviňujeme. Je na nás, abychom zanalyzovali, proč jsme zápas nedotáhli do úspěšného konce, a také musíme pracovat na tom, abychom přestali dělat chyby," řekl Benítez.

"Blues" ztrácejí po 24 kolech anglické ligy na vedoucí Manchester United už 13 bodů. "Naše pozice v tabulce je stále opravdu dobrá, ale mohla být i lepší," uvedl bývalý kouč Valencie, Liverpoolu nebo Interu Milán.

"Hodně se zlepšujeme. V úterý jsme cvičili rohy a trestné kopy a bylo to vidět. Pětaosmdesát minut ze zápasu s Readingem bylo perfektních," řekl Benítez. Jeho mužstvo se představí na Letné 14. února a o týden později Spartu přivítá před svými diváky.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články