Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Belgický fotbalový národní tým zrušil kvůli výbuchům v Bruselu trénink

Brusel - Belgický národní tým zrušil úterní odpolední trénink poté, co došlo na bruselském letišti a v metru k sérii explozí. Přípravné utkání s Portugalskem, které je v Bruselu na programu za týden, zatím odvoláno nebylo, portugalský svaz ale chce o jeho případném zrušení jednat. On-line přenos z dění v Bruselu po teroristických útocích sledujte zde.

Belgická fotbalová reprezentace
zdroj: ČTK/BELG autor: /ERIC LALMAND

Trénink, který měl být otevřen veřejnosti, byl zrušen, čímž chce belgická reprezentace vyjádřit soustrast nad oběťmi, které nepřežily sebevražedné útoky. "Všichni společně myslíme jen na oběti. Fotbal dnes není důležitý," uvádí twitterový účet Rudých ďáblů. "Nemůžu uvěřit, že čtu znovu tyto věci…" přidává se k zármutku obránce Jan Vertonghen. "Je hrozné vidět, co se děje v Bruselu," nemá pomyšlení na fotbal ani nadějný záložník Adnan Januzaj.

Trénink byl zrušen i z bezpečnostních důvodů. Otevřené tréninky vedoucího národního týmu žebříčku FIFA totiž obvykle přilákají velké množství diváků a i tentokrát se na stadionu krále Baudouina očekávala velká návštěva.

V ohrožení je také přátelské utkání proti Portugalsku, které se má uskutečnit 29. března právě na domácí půdě v Bruselu. Portugalský tým chce jednat o jeho případném zrušení. Pokud by se tak stalo, Belgičané by přišli už o druhý přípravný zápas v řadě. V listopadu totiž byl kvůli teroristickým útokům v Paříži zrušen zápas se Španělskem.

Dva výbuchy v úterní ráno paralyzovaly bruselské mezinárodní letiště Zaventem, později se exploze ozvala i ve stanici metra. V belgické metropoli momentálně platí nevyšší stupeň teroristické hrozby, veškerá veřejná doprava se zcela zastavila a do města byla povolána i armáda.

V době výbuchů byl na letišti i konžský fotbalista Dieumerci Mbokani, který hraje za Norwich. Bývalý útočník bruselského Anderlechtu podle anglického klubu vyvázl bez zranění, ale je otřesený a zamířil domů k rodině.

Zdroj
ČTK, Daily Mail, sports.fr

Hlavní zprávy

Nejčtenější články