Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SKKP Handball Brno - HCB Karviná

Bělehradští fanoušci odjíždějí domů

Praha - Policisté kvůli výtržnostem v centru Prahy ve čtvrtek zadrželi 126 fanoušků fotbalového klubu Crvena Zvezda Bělehrad, 17 z nich je podezřelých z trestných činů. Při střetech s příznivci srbského klubu se zranilo 12 policistů. Policie od rána svážela propuštěné lidi k vršovickému stadionu Slavie. Fanoušci čekali na své zadržené kolegy v autobusech před Edenem celou noc až do dnešního odpoledne, bez zadržených odmítali odcestovat. Kolem 14:30 policejní mluvčí Eva Miklíková řekla, že policie už propustila všechny lidi podezřelé z trestných činů. Po 15:30 se cizinci vydali na cestu zpět a policejní hlídky je sledují až k hranicím.

Celkem 108 zadržených Srbů a jednoho Čecha potrestali policisté pokutami, pokutované cizince předali cizinecké policii. "Dalších 108 fanoušků dostalo ve čtvrtek pokuty přímo v Rytířské ulici," uvedl policejní mluvčí Tomáš Hulan. V policejních celách skončilo kvůli výtržnostem před večerním fotbalovým zápasem 17 lidí. "Čtyři jsou podezřelí z útoku na veřejného činitele, jeden ze sprejerství a dvanáct z výtržnictví," doplnil.

Cizinecká policie vyhostila celkem 117 občanů Srbska, Bosny a Hercegoviny a Chorvatska. "Dalších 14, nejradikálnějších, vyhoštění z území ještě čeká," uvedla mluvčí cizinecké policie Kateřina Rendlová. Většina vykázaných cizinců přicestovala do Česka na krátkodobá víza, několik z nich mělo dlouhodobý pobyt, osm přicestovalo nelegálně. 


Ve čtvrtek bylo po celý den možné narazit na opilé fanoušky v prostoru Staroměstského náměstí a na Letné. Odpoledne musela policie zasahovat v dolní části Václavského náměstí. Opilí příznivci srbského mužstva v restauraci převraceli stoly a házeli půllitry po hostech i policistech. Záchranáři museli na místě ošetřit několik lidí.

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž Richarda Samka, Luboše Rosího a Blanky Poulové



Pražská policie předem označila kvůli fanouškům Crvene Zvezdy utkání 4. předkola Evropské ligy s pražskou Slavií za velmi rizikové a přijala bezpečnostní opatření. Na pořádek dohlíželo od středečního večera celkem 291 policistů a desítky pořadatelů zápasu.

Už při cestě do Prahy se fanoušci dopustili několika výtržností na jihu Moravy. V Břeclavi vyrabovali benzinovou pumpu, útoky se později opakovaly i na dalších benzinkách na dálnici D2 před Brnem.

Policie zatýkala srbské fanoušky
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články