Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Bednář v základu? Zasloužil by si to plným právem, říká kouč Lavička

Praha - Roman Bednář počtvrté v ligové sezoně naskočil do utkání jako střídající hráč a potřetí se dokázal prosadit. Dvěma góly završil výhru Letenských nad Příbramí 4:0 a dělí se o první pozici v tabulce kanonýrů. Znovu si tak výkonem řekl o místo v základní sestavě a kouč Vítězslav Lavička připustil, že by si ho zasloužil.

Roman Bednář
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Šest minut před koncem zápasu se Bednář trefil po centru ze strany a v 89. minutě pak Hrušku propálil podruhé. "Roman znovu prokázal, jak je platným hráčem. Základní sestavu by si zasloužil plným právem, ale pokud tam dáme typologicky podobné útočníky jako David Lafata a Romana, tak v tuhle chvíli nemáme typologicky alternaci na střídačce," vysvětlil po zápase Lavička.

Nasazení Bednáře od začátku sparťanský kouč před pátečním zápasem zvažoval. "I tahle varianta byla na pořadu dne. Slyším tohle v poslední době často. Zápas znovu prokázal, že je Roman platným hráčem. Za to, jaký podíl má na vítězstvích, by si tu základní sestavu zasloužil plným právem," dodal Lavička.

Bednář ukazuje velkou produktivitu. Za 74 odehraných minut v této ligové sezoně dokázal vstřelit čtyři branky a společně s Lafatou, teplickým Aidinem Mahmutovičem a Zbyňkem Pospěchem z Dukly Praha vede tabulku střelců.

"Když Bedýnka přijde na hřiště, je schopný udělat vítr, dávat branky. Je dobře, že máme na lavičce takovou kvalitu, že tu úlohu náhradníka nese tak, jak ji nese. Nic nevypustí, tou svou buldočí povahou je schopný to oživit. Pomáhá nám strašně moc," uvedl brankář Tomáš Vaclík.

Bednář: Nechci být žolík

Sám Bednář připustil, že roli náhradníka nenese úplně lehce. "Nechci, aby se mi říkalo žolík. Nepřišel jsem do Sparty sedět. Chci hrát, ale nikam se necpu," řekl důrazný útočník po předešlém domácím ligovém duelu s Bohemians Praha 1905.

"Romanův přínos pro tým je veliký, i když není v základní sestavě. Já se s ním bavím po každém zápase. Vnitřně cítí, že by rád pomohl týmu od první minuty, ale rozhodnutí nás trenérského štábu respektuje. Nese to profesionálně," uvedl Lavička. Bednářovo nasazení do základní sestavy v příštím kole s Ostravou prý bude rozmýšlet podobně jako před duelem s Příbramí. "Je to jedna z možných variant," dodal kouč.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články