Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Bednář už další góly v lize nedá. Kvůli rodinným důvodům se rozhodl ukončit kariéru

Příbram – Bez útočníka Romana Bednáře se budou muset obejít v nadcházející sezoně fotbalisté Příbrami. Bývalý reprezentant se rozhodl ve 33 letech ukončit profesionální kariéru. Učinil tak z rodinných důvodů.

"Fotbal hraji odmalička a léta zastavit nejdou. Rozhodl jsem se, že se nyní budu věnovat především rodině. V Příbrami jsem byl spokojený a budu i nadále tomuto klubu přát úspěchy," řekl Bednář.

Bednář má za sebou bohatou kariéru. Odchovanec pražských klubů ČAFC a Bohemians začal ligu hrát v Mladé Boleslavi. Největší úspěchy slavil ve Skotsku, kde zářil v dresu Heartsof Midlothian. Následně hrál v Anglii za West Bromwich, Leicester a Blackpool a v Turecku za Ankaragücü a Sivasspor.

Poté se vrátil do české ligy a v sezoně 2013/14 pomohl Spartě k double. Stal se velkým oblíbencem fanoušků Sparty, ale v lednu 2015 odešel do Příbrami. Tam se nyní rozhodl skončit a dnes se rozloučil s kabinou.

Příbram zahájila přípravu s mnoha změnami v kádru

Už bez Bednáře tak Příbram zahájila přípravu a kromě něj došlo v kádru k dalším několika změnám. V kádru skončili Josef Hnaníček, Martin Sus, Josef Mudra, Radek Dosoudil, Valerijs Šabala, Jan Suchan a David Štípek. Trenér Martin Pulpit naopak pozval 15 hráčů na zkoušku.

Pulpit, který v závěru uplynulé sezony nahradil Pavla Tobiáše a pomohl udržet tým v nejvyšší soutěži, dostal důvěru i pro nový ročník. Spolu s ním tým povedou Kamil Tobiáš a Jaroslav Kohout. Trenérem brankářů je Vítězslav Rajmon.

Nový trenér si přivedl hráče, které v poslední době pozoroval. Šanci zabojovat o místo v příbramském týmu mají talentovaný záložník Michal Pecháček, který hostoval z Teplic v italském Udine, dvacetiletý hráč juniorky Plzně Marek Šíša, dvaadvacetiletý korejský obránce Liberce Won Čche-pong, Luboš Tusjak ze Slavie, zkušený záložník Marek Jarolím, který naposledy hrál za Bohemians Praha 1905, Marek Opluštil z Jihlavy, slovenský útočník Tomáš Majtán, který v minulosti působil v Ostravě, či bývalý útočník Slovanu Bratislava Lester Peltier z Trinidadu a Tobago.

Šanci dostanou i další zahraniční hráči. O angažmá bojuje srbský bek Srdan Bečelič z Boracu Banja Luka, jeho krajan Miloš Nikolič z Trnavy, Ital Domenico Puchetti či jeho krajan Marco Ferrara. Dvaadvacetiletý levý bek je odchovancem Interu Milán a naposledy hrál za Asconu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články