Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Bednář odchází z Anglie na půl roku do Turecka

Ankara - Útočník české fotbalové reprezentace Roman Bednář odchází z anglického West Bromwiche na půlroční hostování do třináctého celku turecké ligy Ankaragücü. Součástí transferu je opce na případný trvalý přestup, informoval oficiální web anglického klubu. Bednář se v tureckém celku stane spoluhráčem dalších dvou českých hráčů - beka Jana Rajnocha a záložníka Jaroslava Černého, který zamířil do Ankaragücü na začátku ledna z pražské Slavie.

O sedmadvacetiletého útočníka měl podle informací britských médií zájem také anglický druholigový Bristol City, který údajně nabízel West Bromwichi 1,2 milionu liber, což je přibližně 33 milionů korun. Bednář se však rozhodl pro Turecko.

"Bristol nám dal nabídku, my jsme ji akceptovali, ale Roman ji odmítl. Preferovali jsme trvalý přestup, ale někdy musíte přijmout pro klub nejlepší nabídku," uvedl pro server skysports.com sportovní ředitel West Bromwiche Dan Ashworth.

Bednář pomohl v minulé sezoně West Bromwichi k postupu do Premier League, ale v současném ročníku se do sestavy nedokázal prosadit. Své malé herní vytížení v dresu nováčka nejvyšší soutěže řešil na podzim krátkým hostováním v druholigovém Leicesteru, odkud se brzy vrátil zpět. Za West Bromwich zasáhl v této sezoně jen do osmi duelů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články