Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Bednář: Nechci usnout na vavřínech

Praha - V první polovině sezony neodehrál ani vteřinu a Sparta mu téměř ani nenabídla smlouvu. Přesto se dokázal po několika vteřinách na hřišti chladnokrevně trefit do branky Slovácka. A Roman Bednář, přestože gól bere jako odměnu za tvrdou práci v přípravě, věří, že tohle je jen začátek.

Bednář slaví svou trefu za Spartu
zdroj: ČTK autor: Michal Doležal

Devětadvacetiletý Bednář přišel na hřiště v 80. minutě za stavu 3:0 a za necelou minutu po úniku čtvrtým gólem uzavřel skóre. K brance mu významně pomohl presinkem Léonard Kweuke. "Přesně jsem to přečetl. Léo zabojoval a odrazilo se to od obránce. Pak už jsem šel sám a jen jsem to uklízel," komentoval Bednář svou trefu.

Fyzicky na tom bývalý útočník West Bromwiche či Hearts ještě zdaleka není nejlépe. I proto mu druhá velká šance nevyšla podle představ. "I za těch pět minut jsem toho měl plné zuby, jak jsem běhal nahoru dolů. Mohl jsem tu druhou šanci vyřešit líp. Ale jsem rád i za ten jeden gól," uvedl Bednář.

A posila již tak přeplněného útoku Sparty věří, že brzy přidá další góly. "Určitě bych nechtěl, aby zůstalo jen u jednoho. Kdykoliv dostanu šanci, chci dát gól a chci, aby tým vyhrál. Takže fakt nechci usnout na vavřínech. Je to začátek, jsem rád, že to přišlo brzo. A doufám, že jich přijde víc," přál si Bednář.

Vítězslav Lavička tak teď bude mít velmi příjemné starosti s výběrem sparťanského útoku. Má totiž k dispozici de facto na jednu pozici pět velmi kvalitních, jak ostřílených, tak nadějných hráčů. A všichni se v posledních zápasech činili - Lafata vstřelil gól na hřišti Chelsea, Kweuke asistoval u tří gólů a čtvrtý připravil výborným presinkem, Kadlec poprvé v lize vstřelil dva góly v jednom zápase a Bednář se trefil pár vteřin po příchodu na trávník.

Sparťanský trenér si však hlavu z výběru nedělá, naopak si útok pochvaluje. "Bylo důležité, že jsem mohli poslat na hřiště čerstvou kvalitní ofenzivní sílu. Unavená obrana nestačila bránit naše ofenzivní hráče a my jsme se začali prosazovat. Máme radost, že máme z čeho vybírat, že máme útočnou sílu v dostatečné kvalitě. Jaro začíná a čekají nás další těžké zápasy," uvedl Lavička.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články