Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Bednář hned v premiéře za Blackpool pomohl k obratu

Blackpool - Český fotbalista Roman Bednář má za sebou vydařenou premiéru v dresu Blackpoolu. Hned v prvním utkání po přestupu z West Bromwiche byl klíčovou postavou při závěrečném obratu a výhře 2:1 nad Coventry, po které Blackpool uhájil šestou příčku znamenající boj o postup z druhé anglické ligy do Premier League. A to i přesto, že na hřiště přišel až osm minut před koncem.

Roman Bednář
zdroj: ČTK/AP

Blackpool prohrával 0:1, když trenér Ian Holloway v závěru utkání ukázal na čerstvou posilu a poslal Bednáře do hry. A udělal dobře. "Nejprve jsem přihrál na gól Phillipsovi, v nastavení pak byl dlouhý nákop, vyhrál jsem souboj a byl z toho vítězný gól. Takže se to povedlo a svým příchodem jsem týmu pomohl. Mám z toho velkou radost. I trenér mě hned objal," zhodnotil svou premiéru Bednář.

Do úterního zápasu přitom původně neměl vůbec nastoupit, jelikož se k týmu připojil teprve v neděli a po tápání ve West Bromwichi si na start hned nevěřil. "Sám sebe jsem podceňoval a nevěřil si, že bych po tom herním manku měl hned hrát. Původně jsem měl jít na lavičku až o víkendu, ale když mě trenér viděl v tréninku, chtěl mě už pro tenhle zápas. Cítím se dobře a až doženu to zápasové manko a rozehraju se, bude to ještě lepší," věří Bednář.

Povedená premiéra ho těší o to víc, že dokázal hned zužitkovat šanci, na kterou ve West Bromwichi čekal marně. "Blackpool mě chtěl už v létě, ale to jsem si pořád věřil, že se ve West Bromwichi prosadím. Doteď si stojím za tím, že jsem šanci dostat měl. Nedali mi ji a už to nebudu řešit. Je to za mnou. Teď se soustředím na budoucnost," prohlásil bývalý hráč Bohemians, Mladé Boleslavi, Heart of Midlothian, Leicesteru či Ankaragücü.

Bednář také doufá, že na jaře bude podávat takové výkony, že by se mohl vrátit do české reprezentace, za kterou dosud odehrál osm zápasů, a bojovat o nominaci na mistrovství Evropy. "Samozřejmě, že na reprezentaci stále myslím. Teď mám čtyři měsíce na to, abych předváděl potřebné výkony. Mám tu velkou šanci hrát a je na mně, jak ji využiju. Pak už to nebude v mých rukou," dodal Bednář.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články