Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Beckhamovo LA se utká o titul s Houstonem

Los Angeles - Fotbalisté Los Angeles Galaxy s anglickou hvězdou Davidem Beckhamem a hráči Houstonu Dynamo se utkají o titul v zámořské MLS. Oba týmy vyhrály finále svých konferencí o dva góly, o trofej budou bojovat 20. listopadu na stadionu LA v kalifornském Carsonu.

Robbie Keane s Davidem Beckhamem
zdroj: ČTK/AP

Beckham v nedělním duelu se Salt Lake pomohl zlomit nerozhodný stav v 58. minutě, když parádní přihrávkou našel před brankou Mika Mageeho. Třetí gól přidal Ir Robbie Keane a zpečetil postup Galaxy, který zámořskou ligu vyhrál naposledy v roce 2005.

Beckham do klubu přišel o dva roky později a po této sezoně mu lukrativní pětiletá smlouva skončí. Pokud se rozhodne z Ameriky odejít, může se loučit jako šampion. "Teď myslím jen na finále, ne na další budoucnost. Jsem pořád hráčem Galaxy a v 36 letech si fotbal stále užívám," řekl bývalý kapitán anglické reprezentace.

Fotbalisté Houstonu mají v klubové historii stejně jako Los Angeles dvě trofeje, k další se přiblížili po výhře nad Kansasem City 2:0. Převahu přetavil v první branku až ve druhém poločase Kanaďan André Hainault, postup mistrů MLS z let 2006 a 2007 zpečetil krátce před koncem duelu honduraský útočník Carlo Costly.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články