Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Beckham pokračuje v realizaci svého snu, o pozornost se hlásí Inter Miami

Nový klub Davida Beckhama v zámořské MLS se bude jmenovat Club Internacional de Futbol Miami, zkráceně Inter Miami CF. Bývalý kapitán anglické reprezentace zveřejnil spolu s názvem i oficiální logo. Tým, pro který se dočkal v lednu licence, vstoupí do soutěže v roce 2020.

Oficiální logo nového týmu MLS Club Internacional de Futbol Miami
zdroj: AP autor: Wilfredo Lee

"Je to nezapomenutelný den pro mě i pro celý tým. Před čtyřmi lety jsme začali snít o fotbalovém klubu, dnes můžeme s potěšením ukázat logo a pokračovat v dlouhé cestě, jež nás čeká," řekl Beckham při představení kulatého emblému v černé, bílé a růžové barvě. Ve znaku jsou mimo jiné dvě volavky a slunce se sedmi paprsky odkazující na číslo dresu někdejší hvězdy Manchesteru United.

Název i logo nemá nic společného s milánským Interem. Cílí na latinskoamerickou populaci žijící v Miami. Téměř 70% obyvatel největšího města jihovýchodní části Floridy totiž pochází právě odtud a za mateřský jazyk považuje španělštinu. "Naše město a naši fanoušci čerpají sílu ze snů o globální populaci," prohlásil spolumajitel Jorge Mas. "Název vzdává hold inkluzivitě, která nás činí tím, čím jsme," dodal.

Dalším krokem ke splnění Beckhamova snu o vlastním klubu v MLS je vybudování nového stadionu. Město bude mít v listopadu referendum, zda se vrátí k plánu vybudovat arénu pro 25 000 fanoušků na pozemku, kde v současné době leží golfové hřiště.

Zdroj
ČTK, Sky Sports, Twitter.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články