Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Beckham je motorem zálohy a PSG vítězí

Paříž – Podruhé během čtyř dnů se potkaly dva z předních týmů francouzského fotbalu. Vítězem tentokrát pohárového utkání bylo znovu pařížské PSG, v jehož dresu se objevil i David Beckham. Nedávná posila odehrála 86 minut a podílela se na úspěchu svého celku dost možná podstatněji, než se předtím soudilo. Sám trenér PSG Ancelotti poznamenal: "Nemyslím si, že hrál jako sedmatřicetiletý."

David Beckham v dresu PSG
zdroj: Sipa Press

Marseille chtěla odčinit nedělní porážku z ligy, kdy vinou vlastní branky N'Kouloua a trefy Ibrahimoviče z nastavení podlehla 0:2. Tento výsledek je dále zanechal na třetím místě tabulky, naopak pařížští rivalové díky výhře navýšili svůj náskok na čele – jsou tři body před druhým Lyonem, od Marseille je dělí bodů osm. Ve středu se oba celky střetly znovu, tentokrát však šlo o utkání Francouzského poháru.

Katem Marseilleských byl ale stejný fotbalista: Švéd Ibrahimovič dvěma brankami poslal svůj tým do čtvrtfinále a potvrdil pověst předního evropského snipera. Motorem akcí domácího PSG však byl, možná až překvapivě, někdo jiný. Sedmatřicetiletý David Beckham dorazil do Paříže teprve nedávno a jeho příchod provázely pochybnosti. Na otázky ohledně svého věku či dlouholeté absence v nejlepších ligách však zatím Beckham odpovídá jednoznačně.

"Několik týdnů jsem poctivě trénoval. A pomáhá, když kolem sebe máte hráče, kteří hrají takhle. Jestli jsem unavený? Ani ne. Cítím se dobře, i když určitě ještě nemám na to hrát celý zápas."

Angličanův přesný a i vinou pokročilejšího věku rozvážný styl hry, který může leckdy připomenout italského středopolaře Andreu Pirla, dodal Pařížanům tolik potřebný klid v záloze. Byl to Beckhamův pas, který po čtvrt hodině hry otevřel prostor pro Gameira, jehož centr následně našel Ibrahimoviče – ten však minul. Později zase rychle rozehraný přímý kop poslal do situace jeden na jednoho Jéremyho Méneze, který však na brankáře Mandandu rovněž nepochodil.

Beckham se svým strážcem Joeyem Bartonem
zdroj: Sipa Press

V utkání se Beckham často potkával s Joeyem Bartonem, krajanem ve službách konkurenčního celku. "Celý zápas to bylo vyostřené. Takhle to však vypadalo i o víkendu a bude to stejné i v každém dalším zápase proti Marseille. Joey mě zasáhl loktem, ale hned se mi omluvil. Je to velmi talentovaný fotbalista a odvádí v Marseille dobrou práci," řekl po zápase Beckham.

Výkony hvězdy, která přišla do hlavního francouzského města takříkajíc za hubičku, si chválil i trenér Carlo Ancelotti. "Odehrál výborný zápas a ukázal, co umí. Myslím, že na 37 let nevypadal. Jako vždy měl dobré přihrávky, hrál dobře pozičně. Bylo to solidní. Může pro nás být velkým přínosem díky přihrávkám, zkušenostem a nasazení," konstatoval kouč lídra francouzské ligy.

Přidal se i sportovní ředitel Leonardo. "Říkali jste, že jsme ho podepsali jenom kvůli fotkám, tiskovce a prodaným dresům. Je to na vás, abyste to posoudili. Vy jste odborníci, rozumíte fotbalu," řekl novinářům Brazilec po utkání.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články