Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Beckham chce hrát za Británii na olympiádě v Londýně

Londýn - Anglický fotbalista David Beckham dal veřejně najevo svou touhu hrát v dresu Británie na olympijských hrách v Londýně, které se uskuteční za dva roky. Pětatřicetiletý záložník, jenž během svého působení v Los Angeles Galaxy hrál také na hostování za AC Milán, zároveň připustil, že se v budoucnu již pravděpodobně neobjeví v některém z evropských klubů.

Beckham toužil po účasti na čtvrtém mistrovství světa v kariéře, ale účinkování v Jihoafrické republice mu zhatilo zranění. Přesto s týmem na šampionát odcestoval poté, co přijal roli jednoho z pomocníků italského kouče anglické reprezentace Fabia Capella. Nyní má však bývalý reprezentační kapitán nový cíl v podobě účasti na olympijských hrách, které v roce 2012 uspořádá Londýn.

"Pokud budu stále hrát a budu stále považován za hráče, který by byl v týmu přínosem, hrozně rád bych byl u toho," řekl Beckham ve středečním rozhovoru pro web Yahoo! V Londýně má navíc reprezentovat Británii tým, který bude složený pouze z Angličanů - nebudou v něm žádní Skotové, Velšané či Severní Irové. O to větší by mohla být Beckhamova šance.

Po problémech s Achillovou šlachou Beckham již v uplynulých deseti dnech běhal a přibližně za dva měsíce by prý mohl být zpět ve hře. Až však sezona v listopadu skončí, plánuje si dát pauzu, než aby hledal nějaké další hostování v předních evropských klubech, což je však nezbytné pro to, aby mohl nadále figurovat v Capellových plánech. "Je to něco, o čem budu muset velmi pečlivě přemýšlet," uvedl Beckham k možnosti opětovného vyplnění přestávky v MLS hostováním v Evropě. "A upřímně řečeno si nemyslím, že se to znovu stane," připustil.

Beckham popřel, že by se ucházel o post reprezentačního trenéra

Beckhamovo působení v trenérském týmu také vyvolalo spekulace, zda by nemohl jednoho dne trénovat anglickou reprezentaci. "Nosil jsem oblek, tak si lidé mohli myslet, že bych mohl třeba jednou trénovat, ale není mou touhou být trenérem fotbalového týmu, přestože tou hrou jsem vášnivě zaujatý a jsem hrozně rád, když mohu být u toho," uvedl Beckham, jenž nechyběl u osmifinálové porážky 1:4 s Německem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články