Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Bayern zůstává v lize neporažen, Brémy zdolal 2:0

Berlín – Jízda Bayernu Mnichov v Bundeslize pokračuje i nadále. V 6. kole se sice dlouho trápil na hřišti Brém, v jejichž základu nastoupil i český reprezentant Theo Gebre Selassie, ale nakonec dokázal vyhrát 2:0. První branku utkání vstřelil Bayern až devět minut před koncem, když se trefil Luiz Gustavo. Vzápětí výhru favorita pojistil útočník Mario Mandžukič, který si tak upevnil pozici nejlepšího střelce soutěže s šesti brankami.

Mistrovský Dortmund po dvou ligových zápasech bez vítězství zabral a před svými diváky deklasoval Mönchengladbach 5:0. Dvě branky si proti svému bývalému týmu připsal Reus, skórovali i Subotič, Gündogan a Blaszczykowski.

Dařilo se i Leverkusenu s dalším bekem národního týmu Michalem Kadlecem, když podruhé za sebou zvítězil. Bayer doma porazil 2:0 nováčka Fürth díky trefám záložníka Sidneyho Sama, jenž na hřišti zazářil den poté, co kvůli řízení v opilosti přišel na měsíc o řidičský průkaz.

Reprezentační záložník Petr Jiráček se po dvouzápasovém trestu za červenou kartu vrátil jako střídající hráč do sestavy Hamburku. Domácí celek, který dnes slaví 125 let od svého založení, porazil gólem Artjomse Rudnevse v regionálním derby Hannover 1:0 a připsal si druhou výhru v ročníku.

Jiráček naskočil na poslední půlhodinu, na lavičce HSV tradičně zůstal náhradní brankář Jaroslav Drobný.

Premiérového vítězství v sezoně se dočkal Stuttgart, jenž vyhrál v Norimberku 2:0 díky brankám Vedada Ibiševiče a Martina Harnika. Celý zápas odehrál v domácím útoku Tomáš Pekhart.

Na první zápas s plným počtem bodů dál čeká Augsburg. Poslední tým tabulky s českými záložníky Janem Morávkem a Milanem Petrželou remizoval 0:0 na hřišti Hoffenheimu. Petržela hrál hodinu, Morávek o čtvrthodinu více.

Výsledky 6. kola německé fotbalové ligy

Brémy - Bayern Mnichov 0:2 (81. Luiz Gustavo, 83. Mandžukič), Hamburk - Hannover 1:0 (20. Rudněvs), Hoffenheim - Augsburg 0:0, Leverkusen - Fürth 2:0 (51. a 62. Sam), Norimberk - Stuttgart 0:2 (1. Ibiševič, 75. Harnik),

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články