Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Bayern zničil Wolfsburg a přeskočil Dortmund. Frankfurt prodloužil sérii neporazitelnosti

Více než pět měsíců koukali Dortmundu na záda, po 25. kole jsou však fotbalisté Bayernu Mnichov zpět v čele. Obhájcům titulu k tomu pomohla výhra 6:0 nad Wolfsburgem. Polák Robert Lewandowski dal 197. bundesligový gól a stal se nejlepším zahraničním střelcem v historii německé soutěže. Borussia porazila Stuttgart 3:1, ale má horší skóre. V pondělní dohrávce loupil Frankfurt v Düsseldorfu a nepoznal přemožitele už osmkrát za sebou.

Slavící fotbalisté Bayernu Mnichov
zdroj: REUTERS autor: Michael Dalder

Bayern udeřil dvakrát během tří minut a u obou gólů byl záložník Gnabry. Německý reprezentant se nejprve sám prosadil v 34. minutě a o chvíli později nezištně předložil míč před prázdnou branku Lewandowskému. Kanonýr Bayernu se kromě rekordní branky osamostatnil se 16 góly v čele tabulky střelců.

Ve druhém poločase pojistili jasné vítězství bavorského velkoklubu Rodríguez, Müller a Kimmich. Svůj druhý zásah v utkání navíc přidal v závěru Lewandowski, tři asistence si připsal střídající Ribéry.

Bayern neprohrál s Wolfsburgem ani 22. domácí zápas v rámci bundesligy. "Vlci" nebodovali po pěti ligových utkáních a jsou sedmí.

Dortmund rozhodl v závěru

Favorizovaný Dortmund se dlouho nemohl prosadit, po hodině hry ale po faulu Castra na Sancha dostal příležitost zahrávat pokutový kop, který proměnil kapitán Reus. Stuttgart dokázal srovnat o deset minut později po rybičce Kempfa.

V 84. minutě zařídil Borussii teprve druhou výhru z posledních devíti soutěžních utkání Alcácer, který se prosadil ve skrumáži před brankou a dal 14. gól v sezoně. V nastaveném čase pojistil tři body pro domácí Pulisic.

Kadeřábek s Hoffenheimem oslavil jubilejní duel

Kramarič otevřel skóre v 25. minutě z pokutového kopu. Norimberk, kterému chyběl zraněný záložník Ondřej Petrák, vyrovnal po hodině hry zásluhou Behrense.

V 78. minutě rozhodl elegantní patičkou Kramarič, který dal dvanáctý ligový gól v sezoně. Hoffenheim se posunul na deváté místo a na pohárové příčky ztrácí dva body. Norimberk nevyhrál v bundeslize již 19. zápas v řadě a je poslední.

Je nám líto, video expirovalo.
Kadeřábek ve svém 100. utkání v Bundeslize slavil s Hoffenheimem výhru

Freiburg skóroval na svém hřišti v devátém utkání v řadě, v 27. minutě se trefil hlavou nejlepší střelec týmu Petersen. V 77. minutě srovnal Ibiševič, stejný hráč si ale o chvíli později srazil míč po rohovém kopu do vlastní sítě.

Werder Brémy v sestavě s brankářem Jiřím Pavlenkou i obráncem Theodorem Gebre Selassiem zdolal v 25. kole německé ligy Schalke 4:2 a ani v osmém letošním zápase neprohrál. Zato loňský vicemistr z Gelsenkirchenu se dál trápí, prohrál potřetí za sebou a od barážové příčky ho dělí jen čtyři body.

Hosté šli do vedení, když Pavlenku v 26. minutě překonal Breel Embolo, ale Milot Rashica rychle vyrovnal a krátce po zahájení druhé půle otočil skóre Max Kruse z penalty. Rashica i Embolo se posléze trefili ještě jednou, definitivně tak Werderu pojistil vítězství až Martin Harnik v nastaveném čase. Brémy jsou osmé a útočí na pohárové příčky.

Zato trenér Schalke Domenico Tedesco je pod palbou kritiky, nyní musí tým připravit na úterní osmifinálovou odvetu Ligy mistrů proti Manchesteru City.

Je nám líto, video expirovalo.
Hannover už slavil gól, ale míč se ve sněhu zastavil

Frankfurt po jednoznačném vítězství 3:0 na hřišti Düsseldorfu drží páté místo v tabulce. Svěřenci trenéra Adiho Hüttera se v generálce naladili na čtvrteční odvetu Evropské ligy, ve které nastoupí na San Siru proti Interu Milán. 

Hostující tým poslal po přestávce do vedení Goncalo Paciencia a vítězství v samotném závěru zpečetil Sebastién Haller. V první nastavené minutě překonal nejprve obranu a poté si poradil i s brankářem Rensingem. O dvě minuty později si pak naběhl na přihrávku Filipa Kostiče do vápna a míč doklepl do sítě.

Německá fotbalová liga - 25. kolo:

Brémy - Schalke 4:2 (31. a 73. Rashica, 51. Kruse z pen., 90.+4 Harnik - 26. a 85. Embolo), Bayern Mnichov - Wolfsburg 6:0 (37. a 85. Lewandowski, 34. Gnabry, 52. Rodríguez, 76. Müller, 82. Kimmich), Dortmund - Stuttgart 3:1 (62. Reus z pen., 84. Alcácer, 90.+2 Pulisic - 71. Kempf), Freiburg - Hertha Berlín 2:1 (27. Petersen, 80. vlastní Ibiševič - 77. Ibiševič), Lipsko - Augsburg 0:0, Hoffenheim - Norimberk 2:1 (25. z pen. a 78. Kramarič - 61. Behrens), Hannover - Leverkusen 2:3 (51. Jonathas, 73. vlastní Weiser - 13. a 28. Volland, 87. Havertz), Düsseldorf - Eintracht Frankfurt 0:3 (90.+1 a 90.+3 Haller, 48. Paciencia).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články