Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Bayern zničil šesti góly Hamburk, Batshuayi vystřelil vítězství Dortmundu

Bayern Mnichov deklasoval Hamburk jasně 6:0 a v čele tabulky má dál dvacetibodový náskok před Schalke, které porazilo 1:0 Mohuč. Dařilo se i fotbalistům Dortmundu, kteří zvítězili 3:2 nad Frankfurtem, vítězný gól dal ve čtvrté minutě nastavení Michy Batshuayi. Po dvou předchozích remízách se Borussia vrátila na třetí místo tabulky před Leverkusen. Na druhé Schalke ztrácí jediný bod. Frankfurt naopak zůstal pátý tři body za Dortmundem.

Ostrostřelec Lewandowski
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/Roland Krivec/DeFodi.de

Dortmund v poslední čtvrthodině dvakrát ztratil vedení. Nejprve na vlastní gól Russe odpověděl Jovič, ale hned za dvě minuty vrátil domácím vedení Batshuayi. V poslední minutě hosté ale opět srovnali zásluhou Bluma.

Ani to však domácí nesrazilo, ihned se vrhli do útoku a ještě před závěrečným hvizdem se prosadili potřetí. Míč si ve vápně zpracoval Batshuayi a potvrdil, že je pro Dortmund skvělou náhradou za Aubameyanga, který přestoupil do Arsenalu. V devátém startu dal sedmou branku.

Fotbalisté Werderu Brémy porazili poslední celek tabulky Kolín nad Rýnem 3:1. Sami se od barážové šestnácté pozice vzdálili na pět bodů. Brankář Jiří Pavlenka i zadák Theodor Gebre Selassie odehráli za vítězný tým celý zápas.

V dešti se v 33. minutě jako první střelecky prosadil domácí stoper Miloš Veljkovič, který si po rohovém kopu počkal za chumlem hlavičkářů na přetažený centr. Kolín vyrovnal krátce po změně stran, když brémská obrana neuhlídala Juju Osaka a Pavlenka se po jeho střele do horního rohu natahoval marně.

Nedlouho poté už ale zase vedl Werder, po přesné uličce mezi kolínské zadáky skóroval Milot Rashica. V 90. minutě pak výhru favorita potvrdil třetím gólem po dalším rychlém útoku Maximilian Eggestein. Brémy vyhrály čtvrtý z posledních šesti zápasů a posunuly se na třinácté místo. Kolín ztrácí na záchranu osm bodů.

Bayern rozdrtil Hamburk

Úřadujícímu mistrovi se vydařil start utkání a už v první dvacetiminutovce rozhodl o vítězství. Skóre otevřel v osmé minutě Ribéry, který si obhodil brankáře Matheniu a zakončil do odkryté branky. Na francouzského fotbalistu navázal Lewandowski, který nejprve skóroval hlavou po Kimmichově centru a vzápětí zužitkoval Alabův pas.

Po změně stran Bayern pokračoval v tlaku. Trefili se Robben, který v kariéře nadělil Hamburku už deset branek, a Ribéry, jenž dal dva góly v ligovém zápase poprvé od prosince 2013. V závěru dostal Lewandowski dokonce dvě penaltové šance ke zkompletování hattricku. První pokutový kop neproměnil, druhým už nepohrdl a s 23 zásahy suverénně vévodí tabulce střelců.

Hosté čekají na vítězství už 13 zápasů a v tabulce jsou předposlední. Hoffenheim vedl nad Wolfsburgem od 18. minuty. Gnabry poslal míč do vápna, Grillitschovu přihrávku před branku jen tečoval gólman Casteels a Schulz zakončil do odkryté branky. V závěrečné čtvrthodině domácí definitivně rozhodli, nejprve skóroval střelou z hranice pokutového území Gnabry a poté si vlastní gól dal Guilavogui.

Wolfsburg z posledních šesti duelů získal jen dva body a znovu se ho týkají záchranářské starosti. Za vítězný celek odehrál celý zápas český reprezentant Pavel Kadeřábek. Záložník Vladimír Darida naskočil za Herthu na posledních 25 minut bezbrankového duelu s Freiburgem. Berlínský klub čeká na gólovou radost už 392 minut. Za Augsburg nenastoupil ve vítězném duelu v Hannoveru (3:1) Jan Morávek. 

Je nám líto, video expirovalo.
Lewandowski dal Hamburku hattrick

Leverkusen v předchozích dvou domácích duelech podlehl shodně 0:2, dnes proti Mönchengladbachu ale stejným výsledkem zvítězil a posunul se na třetí pozici před Dortmund a Frankfurt. K výhře jej nasměroval v 39. minutě po Vollandově přihrávce hlavou Alario.

V nastavení pojistil tříbodový zisk Bayeru Brandt a znovu u toho byl Alario, který si připsal asistenci. Argentinský útočník se podílel na sedmi z posledních deseti bundesligových zásahů Leverkusenu: čtyři sám zaznamenal a na tři přihrál.

Rozhodnutí v utkání Schalke s Mohučí padlo v 55. minutě, kdy německý záložník s italskými kořeny po povedeném sólu technickou střelou zpoza šestnáctky překonal brankáře Floriana Mullera. Mohuč po třech zápasech bez porážky tentokrát na body nedosáhla.

Německá fotbalová liga - 26. kolo:

Mohuč - Schalke 0:1 (55. Caligiuri), Bayern Mnichov - Hamburk 6:0 (12., 19. a 90. z pen. Lewandowski, 8. a 81. Ribéry, 55. Robben), Hannover - Augsburg 1:3 (37. Sané - 26. a 83. Gregoritsch, 45.+2 Kačar), Hertha Berlín - Freiburg 0:0, Hoffenheim - Wolfsburg 3:0 (18. Schulz, 77. Gnabry, 80. vlastní Guilavogui), Leverkusen - Mönchengladbach 2:0 (39. Alario, 90.+3 Brandt), Stuttgart - Lipsko 0:0, Dortmund - Eintracht Frankfurt 3:2 (77. a 90.+4 Batshuayi, 12. vlastní Russ - 75. Jovič, 90.+1 Blum), Brémy - Kolín nad Rýnem 3:1 (33. Veljkovič, 58. Rashica, 90. M. Eggestein - 53. Osako).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články