Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Bayern zničil Brémy, Hoffenheim se přibližuje záchraně

Berlín - Hoffenheim i s Pavlem Kadeřábkem v sestavě vykřesal v 26. kole německé ligy naději na záchranu, když si připsal důležitou výhru 1:0 nad Wolfsburgem. Na nesestupové pozice ztrácejí z předposledního místa jen tři body. Doma Hoffenheim zvítězil potřetí za sebou po příchodu trenéra Juliana Nagelsmanna. Vedoucí Bayern doma rozstřílel Brémy 5:0 a udržel na čele pětibodový náskok před Dortmundem. Borussia porazila Mohuč 2:0 a bodovala podesáté v řadě.

Slavící fotbalisté Hoffenheimu
zdroj: DPA autor: Uwe Anspach

Hoffenheim poslal do vedení už ve 3. minutě Kramarič, který se po brejku hezky uvolnil ve vápně a trefil se k vzdálenější tyči. Po změně stran Kramarič, který přišel v lednu z Leicesteru, ještě vybojoval penaltu po sporné situaci v souboji s brankářem Casteelsem, jenže ten pokutový kop Vollanda vyrazil. Domácí ale těsnou výhru udrželi.

Další český reprezentant Theodor Gebre Selassie důvod k radosti neměl, jeho Brémy prohrály jasně 0:5 na hřišti Bayernu Mnichov. Ten si výhrou upevnil první místo a má osmibodový náskok před Dortmundem.

Bayern v předchozích dvou zápasech ztratil pět bodů, tentokrát ale byl opět suverénní. Pomohla mu rychlá branka, když po centru Comana mířil přesně Thiago. Coman byl hodně aktivní a jeho centry dělaly Brémám problémy. Využili je ke gólům i Müller a znovu Thiago. Dva góly dal i Müller, který ve druhé půli dorazil volej Ribéryho. A prosadil se i kanonýr Lewandowski.

zdroj: ČT4

Utkání v Dortmundu bylo speciální pro domácího trenéra Tuchela, který trénoval v letech 2009 až 2014 právě Mohuč. Radovat se poprvé mohl po půlhodině hry, kdy se prosadil Reus. Šestadvacetiletému německému reprezentantovi se proti Mohuči daří, v bundeslize jí dal deset branek ve 13 zápasech.

V druhém poločase pojistil tříbodový zisk domácích Kagawa. Hostující gólman Karius sice několikrát vychytal nejlepšího střelce Dortmundu Aubameyanga, gabonský reprezentant si ale připsal alespoň asistenci a v 25 ligových duelech se přímo podílel na 27 brankách: 22 dal a na pět přihrál.

Obvykle hlasití fanoušci "Vos" byli tentokrát neobvykle zamlklí. Během zápasu dva návštěvníky postihl srdeční infarkt. Jeden z diváků nepřežil, druhý byl hospitalizován a je ve stabilizovaném stavu. Ticho na tribunách při utkání Reuse zarazilo. "Byli jsme nejprve podráždění tou atmosférou, neboť jsme o ničem nevěděli. Hned po zápase nám trenér vše vysvětlil. Tím jde hra samozřejmě do pozadí," uvedl a ocenil diváky za jejich reakci na neštěstí.

V boji o záchranu si mohl pomoci Darmstadt, který však v duelu s Augsburgem přišel o dvoubrankové vedení a uhrál jen remízu 2:2. Na výhru čeká už šest utkání. Už čtvrtou remízu za sebou uhrál Ingolstadt, tentokrát se Stuttgartem 3:3, přestože ještě v 79. minutě vedl o dva góly.

Na čtvrté místo poskočil Mönchengladbach, který vyhrál 3:0 nad Frankfurtem a využil páteční zaváhání Schalke. Frankfurt čeká na vítězství už osm zápasů a udržel se před Hoffenheimem jen díky skóre.

Výsledky 26. kola bundesligy:

Darmstadt - Augsburg 2:2 (12. Vrančič, 40. Wagner - 63. Feulner, 89. Finnbogason), Hannover - Kolín nad Rýnem 0:2 (43. a 61. Bittencourt), Hoffenheim - Wolfsburg 1:0 (3. Kramarič), Ingolstadt - Stuttgart 3:3 (4. Hartmann, 56. Leckie, 61. Lezcano - 9. Kostič, 79. Rupp, 84. Didavi z pen.), Mönchengladbach - Eintracht Frankfurt 3:0 (36. Stindl, 53. Raffael, 79. Dahoud), Bayern Mnichov - Brémy 5:0 (9. a 90. Thiago, 31. a 65. Müller, 86. Lewandowski), Leverkusen - Hamburk 1:0 (18. vlastní Ekdal), Dortmund - Mohuč 2:0 (30. Reus, 73. Kagawa).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články