Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Bayern zakončil podzim překvapivou remízou, Leverkusen snížil ztrátu

Mnichov - Podzimní mistr německé fotbalové Bundesligy Bayern Mnichov v pátek zakončil kalendářní rok překvapivou domácí remízou 1:1 s Borussií Mönchengladbach. Toho v sobotu využil Leverkusen, který snížil výhrou nad Hamburkem deficit na první místo.

Arjen Robben a Philipp Lahm
zdroj: Isifa/EPA

Bayern nasbíral 42 bodů a navzdory dnešní ztrátě půjde do jarních odvet s pohodlným náskokem. Před druhým Leverkusenem povede minimálně o devět a před mistrovským Dortmundem o 12 bodů.

Mönchengladbach ve vyprodané Allianz Areně držel skvělým výkonem gólman Marc-André ter Stegen, jenž inkasoval pouze v 59. minutě od premiérového bundesligového střelce Xherdana Shaqiriho. Skóre zápasu otevřel v 21. minutě hostující Thorben Marx z penalty za ruku Jeroma Boatenga.

Leverkusen bez rehabilitujícího obránce Michala Kadlece rozhodl utkání s Hamburkem už v prvním poločase. Ve 26. minutě využili četné chyby v obraně severoněmeckého týmu Stefan Kiessling a za dalších deset minut o tyč Schürrle. V 66. minutě zužitkoval Kiessling další zaváhání stoperů Hamburku, kteří nechali propadnout dlouhý výkop brankáře Lena, a obloučkem přidal svůj dvanáctý gól v ročníku.

Střeleckou tabulku vede o gól před Alexanderem Meierem z Frankfurtu. Ke třem bodům za výhru 3:1 pomohl Mohuči obránce Zdeněk Pospěch. Český bek našel v 55. minutě duelu se Stuttgartem zadovkou Nicolaie Müllera, a ten krátce po vedoucí brance Harnika srovnal na 1:1. Mohuč definitivně zvrátila výsledek díky další trefě Müllera a gólu Sota z nastavení.

Schürrle slaví gól
zdroj: Getty Images autor: Juergen Schwarz

Augsburg ztratil vedení v důležitém duelu posledních dvou týmů na hřišti Fürthu. Po remíze 1:1 zůstává na předposlední příčce s devíti body jen o skóre před svým dnešním soupeřem, ztráta obou týmů na nesestupovou 15. příčku činí deset bodů. Poslední čtvrthodinu si za Augsburg zahrál záložník Milan Petržela.

Schalke prohrálo 1:3 s Freiburgem, kterému chyběl zraněný stoper Pavel Krmaš. Gelsenkirchenský tým se sice doma dostal do vedení díky Farfánovi, jenže ještě do poločasu otočili vývoj Schmid a Rosenthal, který navíc přidal i třetí branku po přestávce.

Schalke čeká na vítězství již šest utkání, naopak Freiburg ve stejném období naplno uspěl hned čtyřikrát a dnes se posunul před svého soupeře a Mohuč na páté místo tabulky.

Wolfsburg se záložníkem Janem Polákem nenavázal na cennou výhru 3:2 nad Dortmundem z posledního kola a po brzkých gólech Meiera a Iniho prohrál 0:2 s Frankfurtem. Eintracht je tři body za Leverkusenem na třetím místě, ze kterého ho může ještě v neděli sesadit obhájce titulu Dortmund. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články