Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Bayern zahájil díky Schweinsteigerovi obhajobu titulu výhrou

Mnichov - Nový ročník německé fotbalové ligy začal výhrou obhájce titulu Bayernu Mnichov nad Wolfsburgem 2:1. Souboj posledních dvou mistrů rozhodl v první minutě nastavení Bastian Schweinsteiger. První gól vítězů vstřelil další člen bronzového německého týmu z mistrovství světa Thomas Müller. Nejlepší kanonýr turnaje v JAR Müller zakončil v deváté minutě povedenou kombinaci s Tonim Kroosem přesnou střelou k tyči. Na jeho zásah odpověděl až po přestávce král střelců minulé bundesligové sezony Bosňan Edin Džeko. Bývalý teplický útočník vyrovnal hlavou po rohovém kopu.

Bayern zlomil nerozhodný stav v poslední možnou chvíli. Franck Ribéry poslal před branku přetažený centr a nekrytý Schweinsteiger z voleje prostřelil gólmana. Rozjásal tak 69 tisíc diváků v Allianz Areně, odkud putoval přímý přenos zápasu do 197 zemí světa.

Těsně před utkáním to však v kabině Bayernu vřelo. Kouč Louis van Gaal zařadil jen mezi náhradníky argentinského obránce Martina Demichelise, kterému se to nelíbilo a odmítl se posadit na lavičku. "Já nominuji hráče, oni se s tím musejí srovnat. Loni byl v základu, teď je náhradník," konstatoval přísný nizozemský trenér.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články