Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Bayern vyzve ve čtvrtfinále LM Manchester, Čecha otestuje Ibrahimovič

Nyon (Švýcarsko) – Chelsea s brankářem Petrem Čechem si to ve čtvrtfinále Ligy mistrů rozdá s ambiciózním PSG v čele s kanonýrem Zlatanem Ibrahimovičem. Rozhodl o tom los ve švýcarském Nyonu. Těžký oříšek čeká na Manchester United, jenž vyzve obhájce titulu Bayern Mnichov.

Luis Figo při losování čtvrtfinále Ligy mistrů
zdroj: ČTK/AP autor: Laurent Gillieron

Velice atraktivní dvojici tvoří i loňský poražený finalista Borussia Dortmund a Real Madrid. Utkají se tak dva celky, které na sebe narazily v posledním semifinále. Tehdy první zápas vyhrál Dortmund na domácím hřišti jasně 4:1, když všechny čtyři branky vstřelil Robert Lewandowski. Odvetu opanoval Real 2:0, ale k postupu to nestačilo. Polský útočník ale bude Dortmundu v prvním zápase kvůli kartám chybět.

"V minulé sezoně jsme hráli s Dortmundem celkem čtyřikrát a byl opravdu silným protivníkem. Letos se mu v Bundeslize sice tolik nedaří, ale náš názor i tak je, že bude těžké ho porazit," řekl ředitel Realu Emilio Butragueňo.

Poslední čtvrtfinále nabídne pikantní souboj španělských týmů, které spolu zároveň bojují o ligový titul. Barcelona vyzve vůbec poprvé na evropské scéně Atlético Madrid. Pro Barcelónské to přitom je už osmý španělský soupeř v pohárech, což je rekord. Žádný jiný tým se v pohárech neutkal s více kluby ze své země.

Naopak úřadující šampion Bayern a Manchester jsou odvěcí rivalové, kteří na sebe narazí již podesáté. Nejpamátnější jejich souboj pochází z finále v roce 1999, kdy Manchester v nastavení otočil zápas a sebral Bayernu trofej po výhře 2:1.

"Je to super los. Potkají se dva velcí favorité. Opravdu se na ten souboj těším. Oni teď mají nějaké problémy, ale to neznamená, že bychom je podcenili. Naopak," řekl kapitán Bayernu Philipp Lahm. Mnichovský celek si čtyři z posledních šesti porážek v LM připsal právě proti anglickým protivníkům.

Čech se díky souboji s PSG bude moci poměřit s jedním z posledních elitních útočníků, proti kterému ještě neměl možnost v soutěžním utkání nastoupit. Souboje s Ibrahimovičem se mu zatím vyhýbaly, neboť hvězdný švédský útočník vynechal i oba vzájemné duely.

"Jenže od té doby se jejich mužstvo strašně změnilo. Dnes je to velmi kvalitní a zkušený soupeř s řadou hvězd v čele se Zlatanem. Šance na postup jsou vyrovnané a určitě to bude zajímavý souboj pro každého fanouška fotbalu," řekl Čech. "Pro mě osobně navíc půjde o návrat do Francie, kde jsem dva roky působil, tak se na to těším," dodal bývalý gólman Rennes.

Chelsea má nehezké vzpomínky především na jeho kolegu z útoku Edinsona Cavaniho, který se v únoru 2012 podílel na všech třech brankách Neapole při výhře 3:1 v osmifinále LM. Doma však Chelsea souboj obrátila a postoupila.

Úvodní duely jsou na programu 1. a 2. dubna, odvety o týden později.

Los čtvrtfinále fotbalové Ligy mistrů (1. a 2. dubna - odvety 8. a 9. dubna):

Barcelona - Atlético Madrid, Real Madrid - Borussia Dortmund, Paris St. Germain - Chelsea (Petr Čech, Tomáš Kalas), Manchester United - Bayern Mnichov.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články