Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Bayern využil porážky Schalke a Bundesligu vede o sedm bodů

Berlín - Fotbalisté Schalke v desátém kole německé ligy překvapivě prohráli 2:3 na hřišti Hoffenheimu a na druhém místě tabulky ztrácejí na Bayern už sedm bodů. Mnichovský tým si totiž pohodlně 3:0 poradil s Hamburkem a vyhrál deváté z deseti dosavadních utkání. Body naopak ztratil obhájce titulu Dortmund za remízu 0:0 se Stuttgartem.

Volland z Hoffenheimu a Uchida ze Schalke 04
zdroj: Getty Images autor: Dennis Grombkowski

Schalke dokázalo v Hoffenheimu dvakrát dohnat nepříznivý stav. Po brance domácího Vollanda srovnal Neustädter, na penaltu Firmina odpověděl osm minut před koncem Uchida. Na trefu Schipplocka z nastavení však již favorizovaní hosté zareagovat nestačili.

Bayern se dostal v Hamburku do vedení ve 40. minutě, kdy si Kroos chytře počkal na dobíhajícího Schweinsteigera a ten se rybičkou nemýlil. Brzy po půli dal rychlý gól nečekanou střelou z téměř nulového úhlu Müller, na konečných 3:0 zvýšil vzápětí prudkou ranou do šibenice Kroos.

Mnichovští přišli o stoprocentní bilanci v předchozím kole, kdy prohráli 1:2 s Leverkusenem, i tak však dnes vyrovnali se 27 body z deseti duelů historicky nejlepší výkon v Bundeslize. Ten dosud držel také Bayern díky výsledkům ze sezony 1980/81. Na hřištích soupeřů vyhrál bavorský tým v této sezoně všech pět utkání s celkovým skóre 15:0.

Útok Dortmundu se nedokázal po osmnácti zápasech prosadit a Borussia doma jen bez branek remizovala se Stuttgartem. Úřadující mistr proto zůstává o další čtyři body za Schalke a Frankfurtem. Wolfsburg nenavázal na vysokou výhru 4:1 nad Düsseldorfem a prohrál 0:1 v Norimberku.

Obranu "Vlků" se nepodařilo překonat útočníkovi Tomáši Pekhartovi, který odehrál úvodních 71 minut, krátce po jeho střídání ale protrhl 453 minut dlouhé čekání Norimberku na vstřelený gól Gebhart.

Poprvé v sezoně dostal příležitost zahrát si za Freiburg stoper Pavel Krmaš, a to rovnou od první minuty. Jeho tým uhrál na hřišti Mönchengladbachu remízu 1:1 díky penaltě Caligiuriho. Na body zato nedosáhl Augsburg, který podlehl 0:2 v Hannoveru. Jan Morávek odehrál za poražený tým první půli, Milan Petržela zůstal na lavičce.

Německá fotbalová liga - 10. kolo:

Dortmund - Stuttgart 0:0
Hannover - Augsburg 2:0 (26. Diouf, 85. Stindl)
Hoffenheim - Schalke 3:2 (13. Volland, 67. Firmino z pen., 90.+1 Schipplock - 37. Neustädter, 82. Uchida)
Mönchengladbach - Freiburg 1:1 (49. De Camargo - 77. Caligiuri z pen.)
Norimberk - Wolfsburg 1:0 (76. Gebhart)
Hamburk - Bayern 0:3 (40. Schweinsteiger, 48. Müller, 53. Kroos)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články