Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Bayern vyhrál v Norimberku a dál vede Bundesligu o 13 bodů

Berlín - Fotbalisté Bayernu Mnichov v 20. kole německé ligy zvítězili 2:0 na hřišti v Norimberku a po dvanácté výhře v řadě dál vedou tabulku o 13 bodů před druhým Leverkusenem. Vítěznou branku vstřelil Chorvat Mario Mandžukič a byl to jeho dvanáctý gól v sezoně. Ještě o zásah víc má na kontě Robert Lewandowski, který pomohl dvěma góly k výhře Dortmundu 5:1 v Brémách. Hannover i s Františkem Rajtoralem v sestavě nestačil na Schalke a prohrál 0:2.

Utkání Norimberk - Bayern Mnichov
zdroj: ČTK/AP autor: Michael Probst

Mandžukič otevřel skóre po osmnácti minutách hry, kdy uplatnil důraz na malém vápně a z voleje dopravil do branky centr Davida Alaby. Po změně stran se poprvé v ligové sezoně trefil obránce Philipp Lahm. Do utkání na straně domácích zasáhli všichni tři Češi, jen Ondřej Petrák odehrál celý zápas.

Devadesát minut strávil na hřišti také obránce Brém Theo Gebre Selassie, vysoké prohře s Dortmundem ale nezabránil. Vedle Lewandowského dal dva góly také Armén Henrik Mchitarjan, který se v sezoně trefil již popáté.

Vysokou prohru musel strávit také obránce Zdeněk Pospěch v dresu Mohuče, který podlehl v duelu sousedů v tabulce 0:3 Wolfsburgu. "Vlci" rozhodli o domácí výhře až po změně stran a v tabulce se odpoutali od svého soupeře na rozdíl tří bodů. Za pátým Mönchengladbachem jsou pouze vinou horšího skóre.

Po debaklu v minulém kole na hřišti Bayernu se výhry dočkal Frankfurt, za který po čtyřech vynechaných zápasech nastoupil Václav Kadlec v základní sestavě. Eintracht si poradil na domácím hřišti s nováčkem z Braunschweigu 3:0 a díky tříbodovému zisku poskočil v tabulce na 12. místo. Kadlec se do střeleckých statistik nezapsal a střídal osm minut před koncem.

Šestou prohru v řadě a potřetí za sebou výsledkem 0:3, utrpěli fotbalisté Hamburku v domácím duelu s Herthou Berlín a zůstávají na předposledním sestupovém místě. Dvěma góly se na výhře nováčka soutěže podílel v prvním poločase Ramos. Český gólman Jaroslav Drobný, který odchytal předchozí čtyři duely, se po uzdravení Reného Adlera vrátil na lavičku náhradníků.

Augsburg - Stuttgart
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Stuttgart znovu selhal a klesá k sestupovým místům

To Stuttgart utrpěl v lize už pátou porážku v řadě. Na domácím hřišti podlehl Augsburgu 1:4 a od sestupového pásma už jej dělí jen tři body. Skóre otevřel ve 35. minutě Arkadiusz Milik, ještě do poločasu zvýšil André Hahn, který pak přidal gól po přestávce. Již bez vyloučeného Vedada Ibiševiče sice VfB snížil zásluhou Konstantina Rausche, ale hned z protiútoku upravil na konečných 4:1 Tobias Werner. Augsburg vyrovnal své nejvyšší vítězství v ročníku, stejným výsledkem porazil v prosinci Braunschweig. 

Do kádru Augsburgu, který se posunul na osmou příčku, se po svalovém zranění vrátil záložník Jan Morávek, ani za rozhodnutého stavu se ale z lavičky na hřiště nedostal. Dál tak musí čekat na první start od listopadového duelu s Herthou Berlín.

Rajtoral nezabránil prohře Hannoveru se Schalke

Rajtoral si odbyl bundesligovou premiéru při vítězství 3:1 nad Mönchengladbachem a nyní i přes uzdravení Japonce Hirokiho Sakaie zůstal na pozici pravého beka. Favorizovaný gelserkirchenský klub si však pojistil čtvrtou příčku v tabulce - v 39. minutě Rajtorala přelstili Chinedu Obasi a Sead Kolašinac, po jehož asistenci poslal míč do odkryté branky Jefferson Farfán. Minutu před přestávkou pak zvýšil Max Meyer. Schalke má po zimní přestávce na kontě tři výhry a skóre 7:1.

Německá fotbalová liga - 20. kolo:

Brémy - Dortmund 1:5 (89. Aycicek - 26. a 85. Lewandowski, 41. a 62. Mchitarjan, 47. Friedrich), Eintracht Frankfurt - Braunschweig 3:0 (7. Flum, 43. Meier, 44. Aigner), Freiburg - Hoffenheim 1:1 (68. Schmid - 86. Modeste), Norimberk - Bayern Mnichov 0:2 (18. Mandžukič, 49. Lahm), Wolfsburg - Mohuč 3:0 (59. Rodríguez z pen., 66. Dost, 75. Gustavo), Hamburk - Hertha Berlín 0:3 (23. a 38. Ramos, 15. Allagui), Stuttgart - Augsburg 1:4 (62. Rausch - 43. a 56. Hahn, 35. Milik, 64. Werner).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články