Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Bayern vyhrál na hřišti posledního, Hoffenheim zůstává dál neporažený

Hoffenheim – Jediným neporaženým týmem bundesligy zůstává Hoffenheim, jehož barvy obléká i Pavel Kadeřábek. Na domácím hřišti si TSC ve vynikajícím zápase rozdělil body s Dortmundem a posunul se už na třetí místo. Borussii patří pátá příčka za Herthou, která prohrála na hřišti Lipska. Mistrovský Bayern odpověděl na výhru největšího konkurenta vítězstvím 1:0 v Darmstadtu a kolo před koncem podzimní části soutěže se udržel na čele tabulky.

Douglas Costa v utkání s Darmstadtem
zdroj: Reuters autor: Ralph Orlowski

Poprvé v bundesligové historii se stalo, že ve dvou po sobě jdoucích kolech se utkal lídr tabulky s posledním týmem. Minulý týden tehdy první Lipsko v Ingolstadtu podlehlo 0:1, nyní se ale výhra outsidera neopakovala.

Proti vůbec nejstarší sestavě Darmstadtu, která v bundeslize nastoupila (v průměru 29 let a 204 dní) se ale vítězství úřadujícího mistra nerodilo lehce. V prvním poločase dokonce ani jeden z týmů nezaznamenal střelu na branku.

Je nám líto, video expirovalo.
Bayern a Lipsko vévodí bundeslize s náskokem 9 bodů

V 54. minutě se o první vážnější příležitost postaral Müller, domácí brankář Esser ale jeho pokus zneškodnil. Dvacet minut před koncem už nestačil na Costovu povedenou dalekonosnou střelu a brazilský záložník poprvé skóroval za Bayern ve dvou bundesligových zápasech po sobě.

Krátce poté mohli domácí vyrovnat. Vrančičovu střelu vyrazil gólman Neuer pouze k Shipplockovi, ten ale mnichovského brankáře také nepřekonal. Darmstadt prohrál posedmé za sebou a neskóroval v posledních čtyřech domácích zápasech.

"Bylo to intenzivních 90 minut. Dali jsme do toho všechno a Bayern jsme dlouho drželi daleko od naší branky. Vzhledem k naší hře by byl bod zasloužený. Musíme nyní na tento výkon navázat. Pokud se budeme takto prezentovat, můžeme se udržet," uvedl záložník Darmstadtu Marcel Heller.

Utkání Darmstadt - Dortmund
zdroj: Reuters autor: Ralph Orlowski

"Byl to těžký zápas, soupeř hrál velmi defenzivně. Zejména v prvním poločase nám chybělo tempo. Důležité ale bylo vyhrát a zůstat na špici tabulky," konstatoval trenér Bayernu Carlo Ancelotti.

"Samozřejmě se nám ulevilo. Získali jsme velmi důležité body, bez nichž by bylo těžší jít do domácího zápasu s Lipskem. S hrou ale nejsme spokojeni, hráli jsme na hřišti posledního týmu a to, jak jsme se prezentovali v prvním poločase, nebyl Bayern. Chybělo nám tempo a přesnost," dodal brankář Manuel Neuer.

Bayern se už ve středu utká s Lipskem, které za ním zaostává pouze o skóre. Podle obránce Matse Hummelse to bude velmi těžký úkol. "Potřebujeme předvést nejlepší výkon. Nemyslím si, že pouze slušný výkon bude stačit na Lipsko v této formě. Dáme do toho vše a znovu zmobilizujeme poslední síly," řekl.

Lipsko v minulém kole přišlo o neporazitelnost, ale tentokrát další ztrátu nedovolilo. Skóre otevřel pět minut před pauzou po rychlé kombinaci Werner, v 62. minutě pak po rohu zvýšil Orban. To už byl na hřišti i Darida, ale ani on ofenzivu Herthy nerozhýbal. Berlínský celek tak ani jednou nevystřelil na branku.

Hamburk po dvou výhrách prohrál 1:3 na hřišti Mohuče. Třemi góly se o to postaral Danny Latza. Šlo už o sedmý hattrick v této sezoně a z toho čtvrtý proti Hamburku. Latza se přitom trefil poprvé po 22 měsících. Brémy v brance s Jaroslavem Drobným remizovaly 1:1 s Kolínem nad Rýnem a bodovaly počtvrté za sebou. Theodor Gebre Selassie se v dresu Brém dostal na hřiště až v poslední minutě.

Sport
zdroj: ČT4

Hoffenheim dostal do vedení už po třech minutách hry po průniku do pokutového území Mark Uth, který vinou zranění nastoupil poprvé od září. Hostující tým ale po osmi minutách vyrovnal zásluhou reprezentačního útočníka Maria Götzeho. Domácí znovu nasměroval za výhrou ve 20. minutě přesnou hlavičkou Sandro Wagner.

Naděje Dortmundu před koncem prvního poločasu srazilo vyloučení Marca Reuse, který dostal druhou žlutou kartu. Už tři minuty po přestávce ale bylo opět vyrovnáno, když se trefil nejlepší střelec bundesligy Pierre-Emerick Aubameyang. V této sezoně si připsal už 16. branku.

"Byl to pro nás velice těžký zápas," řekl obránce Dortmundu Marcel Schmelzer. "Poté, co jsme obdrželi první gól, jsme museli začít být agresivnější. Ještě těžší to bylo po vyloučení. V deseti hráčích jsme ale předvedli dobrý výkon a vybojovali jsme výsledek, který jsme si zasloužili," sdělil.

Frankfurt nevyužil možnost posunout se na třetí místo tabulky, když prohrál 0:1 ve Wolfsburgu. Jediný gól dal Bruma. Hosté měli možnost srovnat z penalty, ale Meier ji neproměnil. Wolfsburg tak udržel teprve třetí výhru v sezoně, díky které odskočil na tři body pásmu sestupu. Ingolstadt vyhrál druhé utkání v řadě, když porazil Leverkuse na jeho hřišti 2:1 a posunul se na barážovou šestnáctou pozici.

Německá fotbalová liga - 15. kolo:

Hoffenheim - Dortmund 2:2 (3. Uth, 20. Wagner - 11. Götze, 48. Aubameyang), Augsburg - Mönchengladbach 1:0 (75. Hinteregger), Brémy - Kolín nad Rýnem 1:1 (40. Gnabry - 28. Rudnevs), Lipsko - Hertha 2:0 (40. Werner, 62. Orban), Mohuč - Hamburk 3:1 (35., 56., a 67. Latza - 21. Wood), Schalke - Freiburg 1:1 (74. Konopljanka - 64. Niederlechner), Wolfsburg - Frankfurt 1:0 (33. Bruma), Darmstadt - Bayern 0:1 (71. Costa), Leverkusen - Ingolstadt 1:2 (63. Mehmedi - 26. Morales, 73. Cohen).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články