Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Arménie

Bayern vstoupil do sezony šestigólovou kanonádou, Schalke při návratu podlehlo Kolínu

Bayern Mnichov vykročil za obhajobou německého titulu vysokým vítězstvím 6:1 na hřišti Eintrachtu Frankfurt. Šampioni z minulých deseti let nasázeli pět branek už v úvodním dějství. Dvěma góly se blýskl devatenáctiletý záložník Jamal Musiala. Brankář Brém Jiří Pavlenka pomohlk svým výkonem k remíze s Wolfsburgem 2:2. Lipsko navzdory střelecké převaze uhrálo na úvod sezony pouze remízu se Stuttgartem. Návrat do nejvyšší soutěže se nepodařil Schalke, které s Kolínem prohrálo 3:1.

Bayern poslal do vedení už v páté minutě Kimmich chytrým obstřelem z přímého kopu, záhy navíc zvýšil Pavard. V 29. minutě se dočkala největší letní posila bavorského velkoklubu Mané, který "rybičkou" zužitkoval Gnabryho centr.

Bývalý kanonýr Liverpoolu se trefil už v souboji o německý Superpohár s Lipskem a po deseti letech napodobil výkon Maria Mandžukiče, který jako poslední dal gól v prvních dvou soutěžních utkáních za Bayern.

V 35. minutě měl Musiala před odkrytou bránou snadnou práci po nabídce autora dvou asistencí Müllera a drtivý poločas gólově uzavřel Gnabry. Po změně stran snížil Kolo Muani, poslední slovo měl ale znovu Musiala.

Frankfurt tak nepotvrdil, že byl pro Bayern v posledních třech sezonách nejméně oblíbeným ligovým soupeřem. Před utkáním dokázal Eintracht z šesti duelů vyhrát tři, dnes ale doma prohrál podruhé za sebou.

Šlágr mezi vicemistrem Dortmundem a třetím týmem uplynulé sezony Leverkusenem rozhodl gólovou dorážkou v desáté minutě kapitán Reus. Po pauze měl dvě velké šance na vyrovnání Schick, jeho střely z bezprostřední blízkosti ale zneškodnil gólman Kobel.

Je nám líto, video expirovalo.
Král se při premiéře v Schalke bodů nedočkal


Pavlenka pomohl k remíze

Brémy brzy prohrávaly po trefě Lukase Nmechy, který zblízka přehodil padajícího Pavlenku. Mezi 21. a 23. minutou skóre otočili Füllkrug a Bittencourt, Werder ale opětovné působení v bundeslize po roce stráveném o patro níž vítězně nezačal. V 84. minutě srovnal křižnou střelou po rohovém kopu Guilavogui.

Hoffenheim hrál po Poschově vyloučení už od 19. minuty v oslabení, přesto vedl po Skovově ráně na zadní tyč. Krátce před pauzou srovnal Bensebaini a obrat dokonal v 71. minutě po rychlé kombinaci Thuram. Pojistku přidal o sedm minut později Elvedi.

Union rozhodl třemi góly na přelomu obou poločasů, postupně skórovali Siebatcheu, Becker a Knoche. Skóre zkorigoval v závěru Lukebakio. Hertha prohrála v prestižním městském derby počtvrté v řadě.

Nevydařený návrat

Brzkou trefu Schalke hlavní rozhodčí po konzultaci s videorozhodčím neuznal kvůli předcházejícímu ofsajdovému postavení. Video zasáhlo do utkání i po půl hodině hry, kdy byl přezkoumán faul hostujícího Drexlera. Za nedovolený zákrok dostal německý záložník červenou kartu.

Početní výhodu využil Kolín na začátku druhého poločasu. Ve 49. minutě otevřel skóre zápasu přízemní střelou Kilian. Vedení domácích navýšil v 65. minutě rakouský záložník Kainz. Schalke vystřelilo ve druhém poločase na branku pouze jednou, kdy se v 76. minutě prosadil Butler. O čtyři minuty později vrátil Ljubičič Kolínu dvougólový náskok a stav 3:1 zůstal až do konce zápasu.

Lipsko na úvod remizovalo ve Stuttgartu 1:1. O jediný gól hostů se postaral nejlepší hráč minulé ligové sezony Christopher Nkunku. Čtvrtému týmu minulé sezony nestačilo na výhru ani 27 střel a po prohře v Superpoháru s Bayernem Mnichov si připsal ztrátu i v ligové soutěži.

V osmé minutě otevřel skóre francouzský útočník Nkunku, který byl díky 20 brankám a 13 asistencím vyhlášen nejlepším hráčem minulé ligové sezony. I druhý gól vstřelil francouzský fotbalista, záložník Stuttgartu Ahamada, který ve 31. minutě vyrovnal. Patnáctý tým minulé sezony prohrál s Lipskem předchozích šest zápasů za sebou, ve druhém poločase však i přes velkou útočnou aktivitu hostů neinkasoval.

Střelecká převaha nestačila

O jediný gól hostů se postaral nejlepší hráč minulé ligové sezony Christopher Nkunku. Čtvrtému týmu minulé sezony nestačilo na výhru ani 27 střel a po prohře v Superpoháru s Bayernem Mnichov si připsali ztrátu i v ligové soutěži.

V 8. minutě otevřel skóre francouzský útočník Nkunku, který byl díky 20 brankám a 13 asistencím vyhlášen nejlepším hráčem minulé ligové sezony. I druhý gól vstřelil francouzský fotbalista, záložník Stuttgartu Ahamada, který ve 31. minutě vyrovnal. Patnáctý tým minulé sezony prohrál s Lipskem předchozích šest zápasů za sebou, ve druhém poločase však i přes velkou útočnou aktivitu hostů neinkasoval.

Německá fotbalová liga - 1. kolo:

Frankfurt - Bayern 1:6 (64. Kolo Muani - 35. a 83. Musiala, 5. Kimmich, 11. Pavard, 29. Mané, 43. Gnabry), Augsburg - Freiburg 0:4 (46. Gregoritsch, 48. Grifo, 61. Ginter, 79. Doan), Bochum - Mohuč 1:2 (39. Stöger - 26. a 77. Onisiwo), Mönchengladbach - Hoffenheim 3:1 (42. Bensebaini, 71. Thuram, 78. Elvedi - 25. Skov), Union Berlín - Hertha Berlín 3:1 (32. Siebatcheu, 50. Becker, 54. Knoche - 85. Lukebakio), Wolfsburg - Brémy 2:2 (11. L. Nmecha, 84. Guilavogui - 21. Füllkrug, 23. Bittencourt), Stuttgart - Lipsko 1:1 (31. Ahamada - 8. Nkunku), Kolín nad Rýnem - Schalke 3:1 (49. Kilian, 65. Kainz, 80. Ljubičič - 76. Bulter).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články