Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Bayern vstoupil do jarní části bundesligy vítězně, Dortmund jako první dobyl stadion Lipska

Fotbalisté Bayernu Mnichov začali druhou část bundesligové sezony vítězstvím 3:1 na hřišti Hoffenheimu. Druhý tým tabulky si připsal šestou výhru za sebou, na vedoucí Dortmund ale dál ztrácí šest bodů. Borussia zvítězila v Lipsku 1:0 a uštědřila soupeři první domácí porážku v sezoně. Brémy s brankářem Jiřím Pavlenkou a obráncem Theodorem Gebre Selassiem v sestavě vyhrály v Hannoveru 1:0. Jan Morávek odehrál 74 minut za Augsburg, který podlehl 1:2 Düsseldorfu. Norimberk podlehl doma Hertě Berlín 1:3. 

Robert Lewandowski se raduje z branky
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Skóre duelu mezi Herthou a Norimberkem otevřel po rychlé kombinaci hostující Ibiševič. Domácí ale odpověděli těsně před přestávkou po rohovém kopu brankou kapitána Behrense, který ukončil čtyři zápasy trvající čekání svého týmu na gól. Jenže už pět minut po začátku druhé půle si na hranici vápna zpracoval míč slovenský reprezentant Duda a střelou k tyči překonal Matheniu. Za dvacet minut se z podobného místa prosadil znovu a dal devátý gól v sezoně. Hertha vyhrála po třech zápasech a posunula se těsně za pohárové příčky.

Schalke porazilo díky dvěma gólům Daniela Caligiuriho 2:1 rozjetý Wolfsburg, který prohrál po osmi zápasech. Fotbalisté Schalke proměnili hned první velkou příležitost, kterou jim poskytl obránce William v podobě penalty. Brazilský bek zfauloval ve vápně Schopfa a sudí nařídil pokutový kop, který s přehledem proměnil Caligiuri.

Wolfsburg vrátil do utkání Rexhbecaj, jenž dorazil odraženou střelu od tyče do odkryté branky. V 78. minutě se po přihrávce na pravé straně dostal k míči Caligiuri, který kličkou do středu zmátl obránce a levačkou vstřelil svou druhou branku v zápase a celkově čtvrtou v lize. Wolfsburg se dál drží na šesté pozici zaručující poháry. Schalke se posunulo na 12. místo.

Bayern načal jaro vítězně

Bayern se sice dostal kvůli zácpě na dálnici na stadion v Sinisheimu teprve hodinu před úvodním hvizdem, ale v prvním poločase díky dvěma gólům Leona Goretzky udělal důležitý krok za třemi body.Německý reprezentant se nejprve trefil z dorážky ve 34. minutě a vedení svého týmu zvýšil v první nastavené minutě po dlouhé křížné přihrávce Davida Alaby.

Po necelé hodině hry snížili domácí, za které odehrál celý zápas český reprezentant Pavel Kadeřábek, díky střele Nica Schulze zpoza šestnáctky. Tři minuty před koncem však pečetil vítězství hostů po kombinační akci zblízka polský kanonýr Robert Lewandowski. Bayern, jenž poprvé od roku 2011 nevstoupil do druhé části sezony jako lídr, uspěl na hřišti Hoffenheimu po dvou předchozích porážkách.

Je nám líto, video expirovalo.
Dortmund vyhrál jako první v Lipsku a drží si náskok před Bayernem

Dortmund se ve šlágru s Lipskem musel obejít bez kapitána Reuse, od něhož pásku poprvé převzal při svém 200. startu v základní sestavě Borussie obránce Piszczek. I bez druhého nejlepšího střelce týmu se lídr tabulky prosadil. Rozhodl Witsel, který napálil míč po rohu pod břevno Gulácsiho brány.

Brémy měly proti předposlednímu Hannoveru více ze hry a ve 33. minutě se ujaly vedení. Eggesteinův centr prodloužil patičkou Harnik a Rashica uklidil odražený míč do odkryté branky. Pavlenka řešil ve druhé půli jednu nebezpečnou situaci, když po chybě obrany musel včas vystartovat proti Fossumovi. Werder si už první výhru po třech zápasech vzít nenechal.

V zápase Leverkusenu s Mönchengladbachem dal jedinou branku v 37. minutě křížnou střelou Pléa. Francouzský útočník vstřelil v této sezoně už osm gólů na hřištích soupeřů, nikdo v lize nemá lepší bilanci.

Theodor Gebre Selassie v utkání s Hannoverem
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Bayer byl nejblíže vyrovnání v 68. minutě, Bellarabi ale napálil dělovkou pouze tyč. I přes velký tlak domácích Borussia vítězství uhájila a zůstává na třetím místě. Leverkusen doma nevyhrál po třech zápasech a je desátý.

Frankfurt rozhodl o svém vítězství nad Freiburgem už v úvodním dějství. V rozmezí devíti minut se trefili Haller, Rebič a Jovič. Jednadvacetiletý srbský reprezentant Jovič se 13. brankou osamostatnil v čele tabulky střelců.

Hosté po změně stran už jen snížili gólem Petersena. Eintracht vyhrál po dvou zápasech a upevnil si umístění na pohárových příčkách.

Německá fotbalová liga - 18. kolo:

Hoffenheim - Bayern 1:3 (59. Schulz - 34. a 45.+1 Goretzka, 87. Lewandowski), Augsburg - Düsseldorf 1:2 (64. Schmid - 45. Ducksch, 89. Raman), Frankfurt - Freiburg 3:1 (36. Haller, 40. Rebič, 45. Jovič - 69. Petersen), Hannover - Brémy 0:1 (32. Rashica), Leverkusen - Mönchengladbach 0:1 (37. Pléa), Stuttgart - Mohuč 2:3 (83. González, 85. Kempf - 22. vlastní Ascacibar, 28. Mateta, 72. Hack), Lipsko - Dortmund 0:1 (20. Witsel), Norimberk - Hertha Berlín 1:3 (42. Behrens - 50. a 70. Duda, 15. Ibiševič), Schalke - Wolfsburg 2:1 (8. z pen. a 78. Caligiuri - 20. Rexhbecaj)

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články