Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Bayern ve 2000. zápase v Bundeslize zaváhal, Augsburg zametl s Darmstadtem

Další zaváhání úřadujících šampionů, navíc v jubilejním 2000. utkání v Bundeslize. Fotbalisté Bayernu Mnichov totiž znovu klopýtli, ve 24. kole jen remizovali ve Freiburgu 2:2 a nabídli vedoucímu Leverkusenu možnost odskočit už na 10 bodů. Dařilo se naopak Augsburgu, který nastřílel během první půle pět branek a deklasoval Darmstadt 6:0. Stuttgart zvítězil ve Wolfsburgu 3:2 a pojistil si třetí místo. Nezaváhal ani čtvrtý Dortmund a páté Lipsko.

Harry Kane z Bayernu Mnichov
zdroj: Reuters autor: Kai Pfaffenbach

Úřadující mistři z Mnichova nedokázali naplno bodovat potřetí z posledních čtyř zápasů a v neúplné tabulce ztrácejí na druhém místě na vedoucí Leverkusen, který má k dobru nedělní zápas v Kolíně, sedm bodů.

Domácí poslal ve 12. minutě do vedení Christian Günter, Bayern ale ještě do poločasu zásluhou Mathyse Tela vyrovnal a vývoj pro favorita otočil v 75. minutě Jamal Musiala. Náskok ale neudržel a tři minuty před koncem zajistil Freiburgu bod Lucas Höler.

Augsburg vedl o pět gólů už ve 29. minutě a připsal si třetí nejrychlejší pětibrankové vedení v historii soutěže. Rychleji to dokázaly pouze Freiburg proti Mönchengladbachu v roce 2021 a Mönchengladbach proti Braunschweigu před čtyřiceti lety, v obou případech to bylo 5:0 už ve 25. minutě. Po dvou trefách si připsali Tietz a Demirovič a po jedné přidali Jensen a Vargas. Augsburg se po druhém vítězství za sebou posunul na desáté místo.

Stuttgart poslal do vedení jeho nejlepší střelec Guirassy a po změně stran guinejský útočník vrátil hostům náskok z penalty. Byl to jeho jubilejní 20. gól v sezoně, na který navíc navázal Vagnoman. Wolfsburg s Václavem Černým v sestavě už jen snížil zásluhou Nmechy.

Dortmund šel před přestávkou do náskoku zásluhou Adeyemiho, jenž se v základní sestavě Borussie objevil poprvé od loňského prosince. Pojišťovací branku vstřelil v závěru Maatsen. Alex Král zůstal mezi domácími náhradníky.

Svěřenci Edina Terziče udrželi jednobodový náskok před Lipskem, které si v Bochumi pomohlo třemi góly v rozmezí čtyř minut. V 65. minutě se na hřiště dostal nejlepší střelec týmu Openda a hned o tři minuty později zlomil nerozhodný stav 1:1. Belgický útočník dal 17. branku v sezoně a v tabulce střelců ztrácí jednu branku na Guirassyho ze Stuttgartu a deset na Kanea z Bayernu. Na Opendu pak v rychlém sledu navázali vlastním gólem Ordets a Poulsen.

Mönchengladbach, jemuž stále chybí zraněný Tomáš Čvančara, remizoval na hřišti předposlední Mohuče 1:1.

Německá fotbalová liga – 24. kolo:

Freiburg – Bayern Mnichov 2:2 (12. Günter, 87. Höler – 35. Tel, 75. Musiala), Bochum  Lipsko 1:4 (7. Wittek – 30. Olmo, 68. Openda, 71. vlastní Ordets, 72. Poulsen), Darmstadt  Augsburg 0:6 (2. a 84. Tietz, 20. a 29. Demirovič, 12. Jensen, 25. Vargas), Heidenheim  Eintracht Frankfurt 1:2 (59. Pieringer – 39. vlastní Gimber, 49. Nkounkou), Mohuč  Mönchengladbach 1:1 (12. Burkardt – 55. Ngoumou), Union Berlín  Dortmund 0:2 (41. Adeyemi, 90. Maatsen), Wolfsburg - Stuttgart 2:3 (50. Maehle, 83. Nmecha - 14. a 53. z pen. Guirassy, 77. Vagnoman).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články